Video prikazuje policajca iz Minneapolisa s koljenom na vratu nepomičnog, ležećeg čovjeka koji je kasnije umro

Izvor : cbsnews.com ( https://www.cbsnews.com/news/video-shows-minneapolis-cop-with-knee-on-neck-of-motionless-moaning-man-he-later-died/ )

Video snimka jednog promatrača u ponedjeljak navečer prikazuje policajca u Minneapolisu kako drži koljeno na vratu nepomičnog muškarca u podnožju teretnog automobila. Muškarac je kasnije umro.

“Policajci su obaviješteni da osumnjičeni sjedi na plavom automobilu i čini se da je bio pod utjecajem opojnih sredstava”, navodi se u priopćenju. “Dva policajca stigla su i locirala osumnjičenog, muškarca za kojeg se vjeruje da je 40-ih godina, u svom automobilu. Naređeno mu je da izađe iz automobila.

“Nakon što je izašao, fizički se suprotstavio policajcima. Policajci su osumnjičeniku stavili lisice i primijetili su da ima zdravstvene poteškoće. Policajci su pozvali hitnu pomoć.”

Muškarac je umro ubrzo nakon toga, navodi se u izjavi i dodaje: “Ni u jednom trenutku oružje bilo koje vrste nije bilo korišteno. … Kamere na tijelu bile su uključene i aktivirane tijekom ovog incidenta.”

Kasnije je policija u Minneapolisu priopćila kako se FBI pridružuje istrazi incidenta.

Dvojica uključenih službenika stavljena su na plaćeni administrativni dopust, kažu u odjelu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *