U SKB Mostar pacijent fizički napao medicinsku sestru

Nezavisni sindikat djelatnika SKB Mostar reagirao je povodom napada na medicinsku sestru u toj ustanovi. Saopćenje sindikata potpisuje predsjednik Ivica Anaić, te ga prenosimo u cijelosti:

-” U noći s 25-26. maja izvršen je verbalni i fizički napad na našu kolegicu, uposlenicu SKB-a na njenom radnom mjestu od strane pacijenta. Imenovana je tom prilikom zadobila povrede tjelesne prirode i ovo je zoran primjer odnosa prema medicinskom osoblju.

Ovim putem još jednom osuđujemo ovaj čin i ovakvo ponašanje prema medicinskom i ne medicinskom osoblju. Nažalost, ovo je slika i zahvalnost za sav naš trud. Pitamo Vladu, koja nas je nazivala herojima, do kada ćemo raditi na minimalcu i nezaštićeni bez kolektivnog ugovora? Na koji način štitite naša prava probijajući sve zakonske rokove i odugovlačeći oko pregovora za novi KU?

U ime Sindikata još jednom izražavamo podršku našoj uposlenici kao i svom medicinskom i nemedicinskom osoblju na profesionalnom i požrtvovnom radu.”

Iz SKB Mostar nisu u javnost izlazili s detaljima ovog incidenta. Nezvanično, napad je izvršila osoba koja je psihički neuravnotežena. S cijelim slučajem je upoznata i policija.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *