Vraća se i najstarije nogometno natjecanje

Uz službenu objavu o povratku Premier lige, engleski nogometaši će službeno nastaviti i s FA Kupom koji će se nastaviti četvrtfinalima 27. i 28. lipnja, dok će se finale igrati 1. kolovoza.

Nakon potvrde povratka Premier lige, službeno su objavljeni i datumi igranja engleskog FA Kupa pa je tako do kraja definiran kompletni kalendar engleskog nogometa do kraja sezone. Sve zajedno bi trebalo završiti početkom kolovoza po originalnom planu da kolovoz ostane Uefi za završetak europskih natjecanja.

Tako će FA Kup krenuti 27. i 28. lipnja susretima četvrtfinala, polufinala će se igrati 11. i 12. srpnja, dok će se finale igrati u subotu 1. kolovoza. Kao i obično, polufinala i finale će se igrati na Wembleyju, a ostale utakmice nemaju potvrđene satnice i mjesta igranja.

“Vrlo smo zadovoljni što možemo objaviti datum povratka Emirates FA Kupa za sezonu 2019/20. Ovo je natjecanje dio kalendara engleskog nogometa već 150 godina i željeli bi se zahvaliti klubovima i predsjedniku Premier lige na potpori u kreiranju rasporeda u ovo doba bez presedana. Bio je ovo težak period za sve i ovo je korak u pozitivnom smjeru. Datum povratka ovisi o mnogim mjerama sigurnosti, a naš prioritet su zdravlje i sigurnost igrača, osoblja i navijača”, kazao izvršni direktor FA Mark Bullingham prilikom objave povratka najstarijeg nogometnog natjecanja na svijetu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *