Badnjević: Jesu li svjesni što su uradili, što su nabavili?! Tko će odgovarati ako netko umre? (VIDEO)

Almir Badnjević je doktorirao na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Zagreb (FER), Sveučilišta u Zagrebu 2015. godine. Od 2008. godine aktivno djeluje paralelno u dvije sfere, biznis i akademskoj. U 2014. godini uspostavio je u Sarajevu jedan od najopremljenijih laboratorija za testiranje i verifikaciju medicinskih uređaja u Europi, laboratorij Verlab. Glavni zadatak Verlaba je da vrši godišnju verifikaciju medicinskih uređaja iz zakonskog mjeriteljstva BiH u svim zdravstvenim ustanovama u BiH.

Pored toga Verlab pruža usluge i kao tehnički servis za ispitivanje radijacijske opreme, kalibraciju mjerila temperature, te u oblasti istraživanja i inovacija. Prije rada u Verlabu, djelovao je u industriji medicinskih uređaja, u polju respiratorne tehnike i gasnih analiza krvi. S druge strane, od 2015. godine radi kao docent na odsjeku za Genetiku i bioinženjering na Fakultetu za inženjering i prirodne nauke, Internacionalnog Burch Univerziteta.

Također radi i kao stručnjak iz prakse na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta u Sarajevu i na Univerzitetu u Warwicku (UK). Od rujna 2018. godine biva izabran u zvanje vanrednog profesora u oblastima opće elektronike i bioinženjeringa.

U 2014. godini osnovao je i Društvo za medicinski i biološki inženjering u BiH, koje je predstavnik BiH u IFMBE i EAMBES. U toku 2015., 2017. i 2019. godine ovo Društvo je na čelu sa njm organiziralo po prvi put u BiH Međunarodne konferencije iz medicinskog i biološkog inženjeringa (CMBEBIH), koja su okupljale preko 700 sudionika iz 40 svjetskih država.

Član je uprave IEEE tehničkog komiteta za kardiopulmonalne sisteme, član uprave europske organizacije za edukaciju studenata iz oblasti inženjeringa i medicine (ESEM), vijećnik (savjetnik) za regulatorna pitanja i blagajnik europske alijanse za medicinski i biološki inženjering i nauku (EAMBES), član uprave divizije za klinički inžinjering pri Međunarodnoj federaciji za medicinski i biološki inženjering (IFMBE), te koordinator IEEE standarda za Regiju 8 (Europa, Bliski Istok, Afrika).

Autor ili koautor je preko 70 poglavlja knjiga, knjiga, časopisa u žurnalima, te članaka s međunarodnih konferencija. Njegov CV je prepoznat i uključen u Marquis Who’s Who in the World za 2016. godinu, čime se našao među 3% svjetske populacije. On i njegov tim su dobitnici svjetske IFMBE nagrade za najbolje istraživanje i postignute rezultate iz oblasti kliničkog inženjeringa za 2018. godinu. Nositelj je senior statusa pri IEEE organizaciji.

Zanimljiv razgovor Almira Badnjevića na Face TV pogledajte:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *