FK Željezničar izražava nezadovoljstvo: Odluka nije u korist nogometa

FK Željezničar je imao priliku doći do oba trofeja, a prekidom lige ostao je bez svega, a utjeha mu je jedino plasman u Europu.

Priopćenje FK Željezničar prenosimo u cijelosti:

Nakon današnje odluke NS/FS BIH o završetku BH Telecom Premijer lige, FK Željezničar želi da izrazi svoj jasan stav i nezadovoljstvo donesenim odlukama.
Usprkos svim naporima koje smo učinili i davanju konkretnih rješenja, u skladu s razvojem situacije povodom virusa COVID-19 u našoj državi, smatramo da donesena odluka nije u korist nogometa i sporta u cjelini te da će imati značajne posljedice po nogomet u BIH.
Naša želja, i ranije izrečeni stav, o nastavku svih nogometnih takmičenja u BiH je bio jasan – najtrofejniji bh. klub želio je nastavak odigravanja BH Telecom Premijer lige BiH i Kupa naše zemlje, te da tako na zelenom terenu dobijemo odluke o prvaku, osvajaču Kupa, ekipama koje će predstavljati BiH na europskoj sceni, kao i o mjestima koja vode u niži rang.

Usprkos ukidanju izvanrednog stanja u cijeloj državi, pokretanja svih drugih sfera života, ovom odlukom je zadat ozbiljan udarac fudbalu u BIH. Nažalost, mi nismo krenuli putem skoro svih europskih država i liga iz regije koje su se odlučile za nastavak nogometnih takmičenja. Ne želimo da mislimo da su na ovakvu odluku utjecale neke stvari i interesi mimo sporta.

Kao legalisti moramo prihvatiti odluku NS/FS BIH, ali smo dužni zbog naših navijača, naših prijatelja, naših sponzora još jednom da kažemo – odluku apsolutno ne podržavamo.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *