HŠK Zrinjski: Stav saveza o prekidu prvenstva je logičan, pravedan i sportski

Priopćenjem iz HŠK Zrinjski Mostar s jedne strane izražava se razočarenje prekidom prvenstva, a s druge strane opravdava savez da je takva odluka logična, pravedna i sportska.
U njihovom priopćenju je prisutna dvoličnost i nejasan stav, ali svakom pametnom otkriva njihove ciljeve trenutne i u budućnosti.
-Kako može biti nešto pametno, logično i pošteno da Čelik i Zvijezda 09 ispadnu 11. kola prije kraja prvenstva, a postoje svi uvjeti za nastavak prvenstva, kao i u zemljama u susjedstvu.
-Kako može biti logično, pravedno i sportski da se nisu mogle odigrati tri utakmice završnice Kupa, a imali su i sami priliku osvojiti trofej i tako obradovati svoje navijače.
-Jeli pravedno logično i sportski prema FK Željezničar koji je samo dva boda od prvog mjesta, da 11. kola prije kraja odustanu od prvenstva ili završnice Kupa i tako ostanu bez trofeja.
-Jeli pravedno, logično i sportski prema NK Široki Brijeg koji je blizu izlaska u Europu kroz Kup i prvenstvo, a prekidom gubi sve.
-Jeli pravedno, logično i sportski prema Tuzli City, Radniku ili Veležu koji su kroz prvenstvo u 11.kola mogli doći do Europe.
-Jeli pravedno, logično i pošteno što su izdani Hrvatski klubovi NK Široki Brijeg i Gošk iz Gabele.

Pročitajte priopčenje HŠK Zrinjskog u cijelosti:

Nakon službene potvrde Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH da sezona 2019./2020. neće biti nastavljena i završena prema propozicijama natjecanja, HŠK Zrinjski želi izraziti razočaranje takvim epilogom.

Osim što je takav stav jedini logičan, pravedan i sportski, naše razočaranje je još veće iz razloga jer smo ovakvom odlukom ostali bez prilike za nastavkom borbe za oba trofeja – HŠK Zrinjski je u trenutku prekida bio trećeplasirani klub prvenstvene utrke i sudionik poluzavršnice Kupa BiH, ali i zbog činjenice što odluka o prekidu vrijeme bez službenih utakmica produljuje na gotovo pet mjeseci.

Nadalje, HŠK Zrinjski poštuje donesenu odluku da se ljestvica BH Telecom Premijer lige u trenutku prekida ovjeri kao konačna, ali uz naglasak da ista ima puno objektivnih manjkavosti s obzirom na to da se morao odigrati još jedan kompletan krug prvenstva.

Iskreno, drugačiji stav smatrali bismo licemjernim, jer razloge zašto u trenutku prekida nismo bili na liderskoj poziciji, kao i uvijek, moramo tražiti u vlastitim redovima

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *