Svi Hrvati NS/FS BiH glasovali za prekid prvenstva, osim jednoga

Samo član izvršnog odbora NS/FS BiH i direktor NK Široki Brijeg Dragan Soldo je bio protiv odluke da se prekine BHT Premier liga BiH.

Za prekid prvenstva je glasovao potpredsjednik saveza Ivan Beus iz Mostara i po tko zna koji put glasovao protiv interesa Hrvatskih klubova.

Često u politici spominjemo da je član predsjedništva Željko Komšić nelegitiman, a ne pitamo se po čemu je Ivan Beus legitiman i jeli svjestan da je uskratio Hrvatskom klubu NK Široki Brijegu borbu za Europu, GOŠK iz Gabele borbu za Premier ligu te je izbacio ŽNK Široki Brijeg iz Premier lige BiH.
Osam godina je u izvršnom odboru i ništa dobra nije donijeo Hrvatskim klubovima i za Hrvate ne bi trebao biti legitiman.
Svojim glasovanjem bez imalo stida išao je na ruku FK Sarajevo i FK Borac, a i svoj HŠK Zrinjski ostavio je bez borbe za Kup i naslov prvaka.
Jeli vrijeme da svoju funkciju prepusti nekome mlađem i poštenijem, tko će više zastupati interese Hrvatskih klubova u BiH.

Mato Jozić iz Orašja je već osam godina član izvršnog odbora i ništa pozitivno nije donio Hrvatskim klubovima pa niti svom NK Orašje i bez imalo srama je glasovao za prekid BHT Premier lige BiH. Do kada ćemo gledati i njega na funkciju u kojoj se ne zalaže za Hrvatske interese, jeli on legitiman i po čemu?

Ivan Perić iz Tomislavgrada je treći član izvršnog odbora koji je glasovao za prekid BHT Premier lige BiH i direktno se stavio na raspolaganje Sarajevu i Borcu.
O njima nitko ne piše i ne prati njihov rad u djelovanju protiv Hrvatskih interesa u BiH.
Što je učinio i koliko za NK Tomislav?
Hrvatskim klubovima nisu problem članovi izvršnog odbora iz RS, jer ljudi se bore za svoje klubove i trebaju.
Nažalost kako u politici tako i u sportu Hrvati su najveći problem sami sebi.
Ako su Hrvati iz Orašja, Tomislavgrada i Mostara protiv interesa Hrvatskih klubova i samo gledaju osobni interes, zašto da očekujemo da nas podrže iz Sarajeva ili Banja Luke?

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *