ŽNK Široki Brijeg će tužiti NS BiH: Nismo neki seoski klub

Ekipa Širokog Brijega, sada već bivši član Premijer ženske lige BiH spremna je podići tužbu protiv Nogometnog saveza BiH.

Široki Brijeg je kao pretposljednji na ljestvici, zajedno s Drinom, izbačen iz elite nakon odluke Natjecateljskoj povjerenstva prema kojoj je sezona završena po trenutnom stanju na ljestvici. SFK 2000 Sarajevo je osvojio 18. put uzastopno titulu prvaka države.

Oni su u svoje redove doveli pet novih igračica i čvrsto su vjerovali da su se mogli do kraja spasiti i ostati u ligu, što je relativno i bilo moguće s obzirom na ljestvicu prije prekida prvenstva.

Predsjednik Slaven Zelenika i trener Ivan Kvesić smatraju da nije pravedno da se devet kola prije kraja njihova ekipa pošalje u niži rang, ako i dalje može ostati u društvu najboljih.

Zelenika je rekao da je razočaran odlukom Saveza.

Svakako da smo razočarani i ogorčeni na odluku Nogometnog saveza BiH. Mislimo da ovo nije niti malo korektno. Pa 27 bodova je bilo u igri, a mi smo u svoje redove doveli pet igračica što može potvrditi i sustav Comet gdje smo ih i registrirali. Ostali smo jedan bod od šestoplasiranog i mislimo da je ovo sramna odluka i poniženje za ženski nogomet u Bosni i Hercegovini. Mislimo da je bila najkorektnija i najbolja odluka za sve da se pristupi proširenju lige. Žalosno je. Natjecateljsko povjerenstvo donijelo je odluku prema uputama i zapovijedima. Tužno je da se svugdje u regiji igra osim kod nas. Mogli su zadržati nas i Drinu u ligi pa da sljedeće sezone bude 10 ekipa, ali samo mi nije jasno čime su izazvani donijeti ovakvu, po meni, nekorektno odluku. Kod nas u ekipi Branka Bagarić je gotovo cijelu polusezonu bila ozlijeđena, išli smo na to da nam cijeli igrački kadar bude zdrav i da ne dođe do novih ozljeda kako bi što spremni ušli u borbu za ostanak uz naravno pojačanja koja smo doveli. Neće se ovako završiti, tužit ćemo Savez i to je naša moralna obaveza. Mi u Širokom Brijegu spremni smo se boriti za svoja prava, rekao je za Sportske.ba prvi čovjek Ženskog nogometnog kluba Široki Brijeg.

Također, ogorčen odlukom Saveza je i šef stručnog stožera Ivan Kvesić.

Ovo je u najmanju ruku žalosna odluka Saveza koji je s ovim potezom pokazao da ih nogomet uopće ne zanima kao što pričaju. Imaju prema nogometu nametnute odluke, a prema ženskom koliko god s nekim projektima napravili nešto, hvale vrijedan potez i mene uvjeravaju da ih zanima ženski nogomet. To vam je isto da se popnete stepenicu gore i onda tri unazad. To ne vodi ničemu dobrom i plus što sam u razgovoru s ostalim ekipama i predstavnicima pričao i gotovo svi se slažu za proširenje lige, međutim koga mi uopće zanimamo? Povremeno da, ali se bojim da ozbiljno i dugo nekim programom za bolje ovoga neće biti.

Mislite li da su postojala bolja rješenja za prvenstvo?

Penjanje stepenicom jednom po jednom gore, pa čak i da se spustite u niže, ne preskačete tri unazad. Nego bar isto pa idemo opet dalje. Kako da se klub stabilizira u ligi kada ne dobivate ni pravila i upute kad dođete u viši rang. Plus izbace vas na pola prvenstva, a vi se pojačate s pet igračica. Organizirate klub kako treba, dobijete pohvale i na kraju vas pomnože s nulom bez ikakvih emocija. Ne kažem da mi nismo zakazali na terenu, itekako jesmo s obzirom koliko vrijedimo, a to što smo imali niz pehova i nedostataka u ekipi svakako nikoga nije briga. Vidjet ćete ako se ne promjeni odluka da ćemo se mi prošetati ovom nižom ligom bolje nego bilo koja druga ekipa do sada, a bilo je i uvjerljivih ulazaka. Mi trenutno imamo jaču ekipu duplo ako ne i više u odnosu na početak sezone.

tojite iza toga da ćete tužiti krovnu kuću bh. nogometa?

To nam je dužnost i obaveza i naravno da ćemo tužiti Savez. Iz principa i iz uvjeravanja da je ovo nepravedan potez i u najmanju ruku nepromišljen. Moramo na taj način pokazati da se ne slažemo s činjenicom da je ženski nogomet samo na bijelom papiru bitan. To treba potvrditi i u praski, tako da imamo pravo i borit ćemo se za svoja prava. Vjerojatno smo žrtve ovog smješnog poteza i u muškoj Premijer ligi i završetka sezone iz nesportskih razloga. Ubačeni smo u isti koš sa svim ostalim ligama da ne bi bilo ”nepravde” prema ostalima. Međutim, sve u svemu i u ovim trenucima ćemo bez obzira na sve pokazati da nismo neki seoski klub i da ćemo se u što kraćem roku vratiti u Premijer žensku ligu BiH, zaključio je Ivan Kvesić za Sportske.ba.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *