Toni Karačić: Zašto se odugovlačilo. ako krajnji cilj nije bio nastavak prvenstva?

Jedan od najvećih gubitnika u cijeloj situaciji svakako je NK Široki Brijeg koji je imao odličnu šansu da se preko Kupa BiH plasira u Europu, no od tog neće biti ništa. Toni Karačić koji je po preuzimanju tima probudio Premijerligaša s Pecare za SportSport.ba ovako je komentirao odluke NSBiH.

“Odluka je konačna i mi svi na kraju je trebamo poštivati” – otpočeo je Karačić i dodao:

“Međutim, ja apsolutno ne vidim razlog zašto se ovoliko s njom odugovlačilo ako krajnji cilj nije bio nastavak prvenstva. Ja osobno, kao i klub, izjasnili smo se da smo apsolutno za nastavak sezone i odigravanja završnice Kupa BiH. Stekli su se uvjeti za odigravanje utakmica što nam potvrđuje stanje u regiji, gdje će se praktično sve prve lige nastaviti kao i Kup, dakle svi osim nas” – govori trener NK Široki Brijeg.

“Iskreno, ne mogu razumjeti neke svoje kolege kao ni igrače da pravdaju nešto što se ne može opravdati. Vjerojatno je razlog njihova trenutna pozicija na osnovu koje su ispunili svoje ciljeve u klubu. Kratkoročno će profitirati, a dugoročno – uvjeren sam da neće. Ne znam koji su njihovi sportski motivi, definitivno ne dijelimo istu strast prema igri, prema nogometu. Pravdati razloge prekida prvenstva zbog zdravlja igrača, u trenutcima dok većina liječnika, barem koliko ja vidim i čujem, govori kako nema razloga da se prvenstvo ne nastavi dok se sve ostale aktivnosti dozvoljavaju, to zaista ne razumijem.”

Svak se svakome miješao u posao


“Ne znam tko nam garantira da za nekoliko mjeseci neće biti isto. Ne razumijem neke klupske funkcionere u klubovima koji bi trebali osigurati novac za funkcioniranje kluba koji pričaju o fizičkoj pripremi igrača? Ne razumijem pravdanje da naši igrači ne mogu igrati u ritmu srijeda-nedjelja. Definitivno se svak svakome miješa u posao i priča o nečemu za što nije kompetentan. Mogao bih otići i predaleko ali na kraju ću samo reći da mi je žao što je sve prekinuto. Na kraju ću zaželjeti sreću i puno uspjeha svim timovima koji su izborili europska natjecanja, te bih čestitao ekipama Krupe i Olimpika na plasmanu u PL, te bih ekipama Zvijezde 09 i Čelika zaželio da srede stanje u klubovima i da se što prije vrate u elitni razred našeg nogometa.”

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *