HOĆE LI I HRVATI SPUSTITI CIJENE? U Dalmaciji puno gora situacija od Kvarnera

Opatijska šetnica uz more i terase gotovo su puste. Hrvatski konkurenti zbog korona krize nude velike turističke popuste.

– S obzirom na to da čujem da su druge zemlje znatno spustile svoje cijene, mislim da bi i mi trebali isto tim putem krenuti – kaže Zagrepčanka Andrea.

Ne slažu se s tim kvarnerski hotelijeri.

– Nismo baš pristalice nekih velikih popusta jer mislim da u ovom trenutku trčanje za gostom neće baš puno toga donijeti – smatra Goran Fabris, predsjednik Uprave hotelske tvrtke u Crikvenici.

Od 32 opatijska hotela, trenutačno je njih 14 otvoreno. Ostali će se otvarati prema potrebi. U turističkoj zajednici grada Opatije planiraju iznenađenje za sve svoje goste, a nisu jedini na Kvarneru, prenosi Dnevnik.hr..

– Unutar destinacije je dogovor svih dionika da se ne ide sa spuštanjem cijena, nego da se za određenu cijenu koja već je daju određene akcije, odnosno popusti – otkrio je direktor Turističke zajednice grada Mali Lošinj Dalibor Cvitković.

U posezoni Lošinjani gostima koji borave sedam i više dana poklanjaju trajektne karte. Privatni iznajmljivači također ne razmišljaju o smanjenju cijena.

– Cijene su korigirane negdje do 10-15 posto, s time da je tek počeo buking i naravno da će se cijene korigirati ovisno o ponudi i potražnji- kaže savjetnik za obiteljski turizam Nedo Pinezić.

U Dalmaciji puno gora situacija

Kvarner je auto-destinacija koja je blizu emitivnih tržišta. Južnije u Dalmaciji situacija je puno gora. U vodički hotel s 440 soba u ponedjeljak stižu prvi gosti u tri sobe.

– Država mora biti malo fleksibilnija što se tiče potpora za ljude koji rade jer uvjet je da ne smijemo biti blokirani a mi smo blokirani jer nemamo prihod to je prva stvar a druga stvar je da moramo dobiti nekakvu injekciju likvidnih sredstava- rekao je Domagoj Grgić, direktor hotela u Vodicama.

Likvidna sredstva trebali bi dobiti od turista. Hoće li ih hrvatske cijene ove godine odbiti od odmora vidjet će se za manje od mjesec dana.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *