(VIDEO) Svečano otvorena Spomen soba posvećena poginulim širokobriješkim braniteljima

Spomen soba posvećena poginulim braniteljima Širokoga Brijega svečano je otvorena u četvrtak navečer.
U Spomen sobi, koja se nalazi u sklopu Kluba branitelja Grada Širokoga Brijega u Ulici Stjepana Radića kod zgrade bivše Duhanske stanice, nalaze se fotografije svih poginulih širokobrijeških branitelja, njih 85, iz Domovinskog rata.

Također, u sklopu Spomen sobe nalaze se i stjegovi širokobrijeških ratnih postrojbi kao i fotografije poginulih pripadnika Bugojanske (Fenix) skupine iz 1972. godine.

Na početku svečanosti brojnim okupljenima, među kojima su većinom bile članovi obitelji, rodbina, prijatelji i suborci poginulih branitelja, obratili su se gradonačelnik Širokoga Brijega Miro Kraljević te Viktor Kvesić ispred udruga branitelja.

Spomen sobu blagoslovio je fra Dane Karačić, a posebno je emotivno bilo kada je voditelj programa Marinko Karačić pročitao imena svih 85 poginulih širokobrijeških branitelja.

Inicijativa za otvaranje Kluba branitelja i Spomen sobe krenula je još 2014. godine, a projekt vrijedan 450.000 KM podržale su sve braniteljske udruge iz Širokoga Brijega.

Organizator ovog događaja bio je Odbor za branitelje i stradalnike Domovinskog rata Grada Širokoga Brijega, piše Jabuka.tv.

Ispred spomenutog Odbora za portal Jabuka.tv govorili su Kristijan Crnjac i Eduard Kraljević kao i gradonačelnik Miro Kraljević.

Više o svemu pogledajte u video prilogu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *