Dvije osobe iz Mostara hospitalizirane u ‘Covid’ bolnicu

Nakon što je protekloga tjedna u Izolacijski blok Klinike za infektivne bolesti Sveučilišne kliničke bolnice Mostar smještena starija ženska osoba iz Stoca s potvrđenom korona-virusnom infekcijom koja je trenutno na potpornoj terapiji kisikom, tijekom jučerašnjeg dana hospitalizirana su još dva pacijenta koji žive u Mostaru.

Prvi pacijent je muškarac star 31 godinu kod kojeg je korona-virusna infekcija potvrđena tijekom vikenda, a druga je ženska osoba stara 24 godine iz njegove obitelji s visokom sumnjom na postojanje COVID-19 infekcije.

Budući da je kod oboje došlo do pogoršanja kliničke slike, smješteni su u Izolacijski blok gdje se provodi daljnja dijagnostička obrada.

Iz Kriznog stožera Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi za poduzimanje mjera zaštite pučanstva od novog korona-virusa iznova su pozvali građane na oprez i pridržavanje svih propisanih mjera zaštite – držanja distance, nošenja maske u zatvorenom javnom prostoru te, i na otvorenom, ukoliko nije moguće održati distancu od dva metra, kao i čestog, temeljitog pranja ruku, održavanja osobne higijene i higijene prostora, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a.

grude-online.info

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *