Marko Šutalo: Sezona u Širokom za mene je najbolja u životu

Navijači Širokog se rado sjećaju sjajnog šutera Marka Šutala, koji je svojim potezima na prepunoj Pecari navijače dizao na noge.
U Širokom Brijegu je upoznao i suprugu Doris s kojom ima dvoje djece.
Marko Šutalo je govorio za Sportske.ba i još jedanput se prisjetio sjajne sezone u Širokom, a mi izdvajamo detalje njegovog razgovora.

“Sezona u Širokom je moja najbolja u karijeri koju sam završio kao drugi strijelac Aba lige odmah iza Igora Rakočevića. Ujedno to je i godina kada sam upoznao moju suprugu Doris s kojom danas imam dvoje divne djece, tako da mi je ta sezona na prvom mjestu iz više razloga.”

Poziv Ace Petrovića u reprezentaciju BiH nagrada za mukotrpan rad.

“Nakon te sezone u Širokom, dobio sam poziv selektora Ace Petrovića koji sam objeručke prihvatio. Prvenstvo u Sloveniji gledam kao vrhunac moje karijere i kao nagrada za sav trud koji sam uložio u košarku. Utakmica protiv Litvanije mi je jedina u karijeri kada se nisam radovao, a pobijedili smo reprezentaciju Litvanije koja je kasnije bila vicešampion Europe. Ostaje žal sto nismo prošli, jer sam siguran da bi stvarno puno napravili u nastavku prvenstva s obzirom na to da smo vezali tri trijumfa u tom momentu.”

Briljirao je u Zadru i nemilosrdno trpao koš protivnika.

“Za Zadar me vežu sjajne uspomene u koji i danas skoro redovno svako ljeto odlazim. Zadar se financijski stabilizirao i vjerujem da će u bliskoj budućnosti praviti i bolje rezultate.

Komentirao je i trenutno stanje u HKK Široki.

“Mislim da se Široki odlučio za opciju stvaranja mladih igrača i da su veoma uspješni u tome, a i pored toga imaju dobre rezultate i mislim da će uskoro opet zaigrati u ABA ligi.”

I za kraj, Marko Šutalo je istakao da iz Mostara nosi najljepše uspomene.

“Iz Mostara nosim najljepše uspomene, a titula je došla kao nagrada za dobar rad tijekom cijele sezone i sjajnim vođenjem ekipe od strane Hrvoja Vlašića. Svako ljeto rado dolazim u Mostar gdje sam upoznao puno sjajnih ljudi.”

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *