Što ti prijatelju znači vjera ako je ne živiš?

Vidiš, prijatelju, dani brzo prolaze i svakim danom smo sve bliže kraju ovozemaljskog života. Na nama je kako ćemo ovom zemljom proći i što ćemo donijeti pred Gospodina. Ne dopusti sebi da dođeš praznih ruku”, stihovi su autorice Nikoline Glasnović koje je podijelila na portalu Mladi Katolici.

Pročitajte tekst, koji prenosimo s portala Mladi Katolici, u cijelosti:

Što ti, prijatelju, znači vjera ako na svoga bližnjega gledaš svisoka, ako mu ne želiš pružiti ruku u potrebi, ako ga prezireš, ako misliš da si bolji od njega, ako širiš negativnosti o njemu, ako si ljubomoran na njega?

Što ti znači, prijatelju, vjera ako isključivo misliš na sebe i svoje želje, ako gledaš samo negativno oko sebe? Je li smisao vjere da je živiš samo teoretski?

Vidiš, prijatelju, dani brzo prolaze i svakim danom smo sve bliže kraju ovozemaljskog života. Na nama je kako ćemo ovom zemljom proći i što ćemo donijeti pred Gospodina. Ne dopusti sebi da dođeš praznih ruku. Jednom je sv. Ante rekao: „Riječ je živa kad život govori. Neka zato prestanu riječi, a neka djela govore. Prepuni smo riječima, a prazni djelima.”

Želim ti život riječi, potvrđen djelima.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *