Treća traka na Vraniću bit će gotova do kraja godine

Načelnik Bago i ministar Ramljak u petak su obišli i radove na izgradnji treće trake za spora vozila od Vranića prema Širokome Brijegu u dužini od oko 1,3 kilometra na dijelu ceste koji se nalazi na području općine Posušje.

U prošloj godini, Općina Posušje riješila je sve potrebne imovinsko-pravne odnose kako bi proces izgradnje spore trake mogao započeti. U tu svrhu odrađen je postupak izvlaštenja 21 privatne i 16 parcela u javnom vlasništvu, a svi vlasnici parcela koje su izvlaštene za njih su dobili naknade.

Ovo je bio opsežan proces, s obzirom na to da je valjalo utvrditi i riješiti brojne složene imovinsko-pravne odnose na spomenutim parcelama kako bi JP Ceste FBiH mogle krenuti s realizacijom radova. Prema najavama, okončanje ovoga projekta možemo očekivati krajem 2020. godine, a on će znatno doprinijeti smanjenju broja prometnih nesreća te sigurnosti vozača, ali i poboljšati povezanost Posušja s ostalim mjestima uz ovu magistralnu cestu.

Isto dana su posjetili i područnu školu u Posuškom Gracu kako bi obišli nedavno izvedene radove obnove ograde i igrališta, a pritom je dogovoreno novo uređenje stvari koje su kod ove škole dotrajale i trebaju intervenciju kako bi gradačkim mališanima osigurali što ugodniji boravak u školi, priopćeno je iz Općine Posušje.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *