MUP RH: Osobe s dvojnim državljanstvom mogu u Hrvatsku bez problema

Izjave predsjednika Nacionalnog stožera civilne zašite RH Davora Božinovića, o vraćanju dijela državljana BiH i Srbije s granice ne odnose se na osobe s dvojnim državljanstvom, potvrdili su za hercegovina.info iz kabineta ministra Božinovića.

“Sukladno Odluci o privremenoj zabrani prelaska preko graničnih prijelaza Republike Hrvatske, hrvatskim je državljanima dozvoljen ulazak bez obzira iz koje zemlje ulaze u Republiku Hrvatsku i u kojoj zemlji imaju prijavljeno prebivalište.

U slučaju dvojnog državljanstva hrvatski se državljani prilikom granične kontrole moraju legitimirati svojim hrvatskim putnim ispravama ili osobnom iskaznicom, a u slučaju da iste ne posjeduju moraju, uz putnu ispravu druge države, predočiti dokaz o hrvatskom državljanstvu”, kazali su iz ureda za odnose s javnošću Ministarstva unutarnjih poslova RH.

Kada su u pitanju državljani BiH izmijenjenom Odlukom o privremenoj zabrani prelaska preko graničnih prijelaza Republike Hrvatske ulazak im je omogućen ukoliko se radi o gospodarskom interesu za RH kao što je uplaćen turistički boravak, te neodgodivim osobnim razlozima u koje ulazi i posjedovanje nekretnine u RH, objasnili su.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *