Od ponoći stupio snagu novi režim o ulasku u Hrvatsku iz Bosne i Hercegovine: Ogromne kolone

Točno u ponoć je stupila na snagu odluka o novom režimu ulaska u Hrvatsku iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Kosova i Makedonije, prema kojem će se iz tih zemalja morati u obveznu 14-dnevnu samoizolaciju.

Zbog toga se se u srijedu navečer, kako se moglo vidjeti na kamerama Hrvatskog autokluba, stvarale velike kolone. Stotine automobila čekale su na ulaz u Hrvatsku kako bi u zemlju ušli prije ponoći i izbjegli obveznu samoizolaciju.

Zoran Ničeno, pomoćnik glavnog ravnatelja policije, načelnik Uprave za granicu,  rekao je u večernjoj HRT-ovoj emisiji Tema dana, odgovarajući na pitanje ima li gužvi na granici s BiH, da je pojačan promet na GP Stara Gradiška, ali ne bitno da bi se moglo reći da je riječ o nekom velikom ulasku bh. državljana u Hrvatsku prije stupanja mjera na snagu.

No to se tijekom večeri promijenilo se sada za ulazak u Hrvatsku čeka u velikim kolonama. Kako javlja HAK, na prijelazu Maljevac kod Velike Kladuše tako se na ulaz u Hrvatsku čeka sat i pol vremena.

Velika je kolona i na graničnom prijelazu kod Slavonskog Broda. Pojačan je promet i na drugim graničnim prijelazima na ulazu iz BiH u Hrvatsku.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *