Neslužbeno: Hrvatska će ukinuti odluku o obveznoj samoizolaciji?

Od idućeg tjedna odluka Republike Hrvatske o obveznoj 14-dnevnoj samoizolaciji državljana BiH koji ulaze u Hrvatsku mogla bi biti ukinuta, neslužbeno doznaje Bljesak.info. Naime, nakon brojnih kritika, radili su telefoni pa se i posipanje pepelom hrvatskog premijera Andreja Plenkovića koji je rekao kako je odluka karatkoročna i da se mjere mogu promijeniti ”kad god hoćemo” tumači kao korak prema povlačenju rigorozne zabrane.

‘Nije sad da mi ne želimo komunikaciju, trgovinu, otvorene granice. Obrnuto, mi to želimo, nama je to u interesu, ali ako u nekom trenutku osjetite da je intenzitet zaraze veći, naravno da morate imati mehanizme da se zaštitimo”, rekao je Plenković. Hrvatski zastupnici iz Hercegovačko-neretvanske i Zapadnohercegovačke županije uputili su javno protest, a i pojedini su visokopozicionirani dužnosnici rekli kako se protive ovoj odluci.

Stoga bi, prema neslužbenim informacijama, već od idućeg tjedna odluka mogla biti ukinuta. Tomu će se veseliti hrvatski ugostitelji ali i turisti iz BiH. Barem oni koje će popustiti ljutnja što im je Hrvatska, pod izlikom zaštite od pandemije, zaključala vrata. 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *