Građani BiH moći će u Hrvatsku od početka srpnja

Europska unija usvojila je provizorni popis zemalja čijim državljanima će od početka srpnja biti dozvoljen ulazak u EU, a među njima je i Bosna i Hercegovina.

Nekoliko dobro upućenih europskih medija izvijestilo da je popis konačan i da predstavlja kompromisno rješenje zemalja članica EU.

Hrvatska vlada bi u potpunosti trebala ispoštovati zaključke EU, što znači da će ukinuti sve restrikcije koje se odnose na kretanje bh. građana čim ova odluka stupi na snagu.
Euronews, međutim, ističe da još nije sigurno da će se odluka moći početi primjenjivati na vrijeme, odnosno da li će važiti od 1. srpnja ili će doći do manjeg zakašnjenja.

Zemlje čijim državljanima je dozvoljen ulazak u EU

BiH, Srbija, Crna Gora, Albanija, Kosovo, Vatikan, Monako, Andora, Ukrajina, Turska, Sjeverna Koreja, Turkmenistan, Vijetnam, Kina, Tajland, Mianmar, Mongolija, Japan, Južna Koreja, Gruzija, Butan, Liban, Indonezija, Uzbekistan, Indija, Tadžikistan, Kazahstan, Palau, Novi Zeland, Australija, Dominika, Bahami, Santa Lucia, Urugvaj, Jamajka, Kuba, Gvajana, Paragvaj, Venecuela, Nikaragva, Kostarika, Kanada, Angola, Tunis, Namibija, Uganda, Mozambik, Mauricius, Zambija, Ruanda, Etiopija, Maroko, Alžir i Egipat.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *