Širokobriježanka bijesna zbog granica: Djeca su mi u Širokom, šokirana sam

GLUMICA Marijana Mikulić na svom Instagram profilu osvrnula se na trenutačnu situaciju oko prelaženja granica Hrvatske za putnike iz Bosne i Hercegovine, piše index.hr.

Marijana je objavila video gotovo puste plaže u Makarskoj i priznala da je šokirana mjerama Stožera. Međutim, valja naglasiti da, iako je glumica napisala drugačije, granice Hrvatske prema BiH (a niti iz BiH) nisu zatvorene, već da je uvedena mjera 14-dnevne samoizolacije za putnike koji dolaze iz BiH, Srbije, Kosova i Sjeverne Makedonije.

“Zatvorene su, dakle, granice prema BiH, tj. kada se uđe u RH to znači 14 dana samoizolacije. Isto vrijedi za Srbiju. S obzirom na to da su mi klinci (starije dvoje) kod bake u Širokom, a i mi smo planirali dolje kada se domognemo godišnjeg odmora, u blagom sam šoku”

Glumica je iznijela i podatke o broju zaraženih u odnosu na broj stanovnika i usporedila BiH i Švedsku.

“Naime, BiH bilježi porast (+120) te ima ukupno 3676 registriranih slučajeva. To je otprilike 1114 zaraženih na milijun stanovnika. S druge strane, dobrodošli su nam turisti iz Švedske u kojoj virus slobodno cirkulira od početka pandemije. Imaju cca 64.000 registriranih slučajeva (+1610), a na cca trostruko veću populaciju (oko 10,2 mil) dolaze na 6275 zaraženih na milijun stanovnika. Dakle, cca šest puta je veći rizik od jednog gosta iz Švedske nego od Bosanca, Hercegovca, Bošnjaka, Srbina, Srbijanca ili kako se tko već deklarira. To mi ima logike ako je EU varijanta virusa manje opasna od one iz istočnog susjedstva”, nastavila je.

“A izjava da nam iz tih država dolazi najveći broj zaraženih je skandalozna, i to očito nikoga nije puno brinulo prije teniskog vikenda. Dakle, totalni gubitak kompasa!” zaključila je Marijana.

“Mare, ne sekiraj se. Odmah iza izbora će otvoriti granice”, Što reći nego pretužno i hvala ali nikad više Hrvatska”, “Da bih posjetila roditelje u BiH na povratku u RH me čeka samoizolacija od 14 dana koju pretpostavljam ni jedan poslodavac neće tolerirati”, neki su od komentara ispod objave.

Javila se i Marijanina kolegica Ornela Vištica koja se također nakon odluke o granicama vratila u Hrvatsku iz Bosne i Hercegovine.

“Strašno!!!”, napisala je glumica.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *