U Hrvatskoj svađa zbog BiH. Grmoja odbrusio Božinoviću: Sramotno je to što ste rekli

Na hrvatskoj televiziji RTL večeras je održana debata kojoj su prisustvovali HDZ-ov ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović, mostovac Nikola Grmoja, SDP-ov Zlatko Komadina, Stjepo Bartulica iz Domovinskog pokreta te Tomislav Tomašević s liste predvođene platformom Možemo!

U jednom trenutku sučeljavanja na RTL-u zaiskrilo je između Božinovića i Grmoje, povod je bilo vraćanje strožih mjera na granice prema BiH i Srbiji.

Index je prenio raspravu:

BOŽINOVIĆ: Novooboljeli, prvi slučajevi koji su došli, došli su izvana, ponajviše iz Srbije i BiH. Ono što smo već nekoliko puta kazali, to je da pratimo situaciju tako da epidemiolozi detektiraju odakle dolaze novozaraženi. To su najviše ulasci iz BiH i Srbije. Ove mjere su opravdane, no ono ne znače potpuno zatvaranje granica.

GRMOJA: Mjere nikako nisu opravdane.

BOŽINOVIĆ: One su zdravstveno opravdane.

GRMOJA: Nisu, ne možete tvrditi da veća opasnost dolazi iz BiH, nego iz jedne Italije.

BOŽINOVIĆ: Vi tvrdite, a da smo imali, govorite netočnosti, ja vam govorim…

GRMOJA: Znam da ste nervozni jer ja govorim istinu…

BOŽINOVIĆ: Nisam nervozan, poanta je da nama novi slučajevi nisu došli iz Italije.

GRMOJA: Hoćete li me pustiti? Sramotna izjava ministra Božinovića gdje je naše sunarodnjake u BiH nazvao istočnim susjedima.

BOŽINOVIĆ: To nije istina…

Umiješao se Tomašević i upozorio kolege na epidemiološke mjere. “Upozorio bih kolege da što se više deru, to više kapljice idu u oba smjera pa u svrhu epidemioloških mjera… “.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *