HŠK Zrinjski: Od danas na Kupresu, u subotu 4. srpnja protiv Krupe u Tomislavgradu

Zrinjski će svoje operacije u nedjelju premjestiti na Kupres. Tamo će odraditi sedmodnevne pripreme nakon kojih će biti poznat i kompletan plan, ovog ljeta uvelike uvjetovan koronavirusom.
Uvodni dio odrađen je u Mostaru, a drugi dio priprema, na Kupresu, došao je kao naručen – taman u trenutku kada se tipično hercegovačko ljeto konačno odlučilo pokazati. Zato će mostarsku žegu biti više nego ugodno zamijeniti kupreškom svježinom, koja će, u to nema sumnje, treneru Mladenu Žižoviću omogućiti da malo jače pritisne gas.

Škrbić operiran

U prvim danima nakon okupljanja Pod Bijelim brijegom je zaista sve išlo kao po loju. Nitko nije bio pozitivan na korona test, uvodni treninzi odrađeni su bez poteškoća, tek je atmosferu malčice pokvarila vijest da napadač Miljan Škrbić mora operirati prepone, što je u Mostaru učinjeno u petak. Iz kluba su izvijestili da bi rehabilitacija trebala trajati 15-tak dana nakon koje bi se Škrbić trebao uključiti u trenažni proces…, što će reći da će opet u pogon tamo nakon Kupresa.

Krupa prvi protivnik

A za vrijeme kupreških priprema Mostarci će odraditi zasad jedini službeno potvrđeni prijateljski meč – u Tomislavgradu 4. srpnja protiv povratnika u Premijer ligu, Krupe. Za očekivati je da će ih Mostarci ovog ljeta, do početka prvenstva 1. kolovoza, sigurno odigrati još najmanje pet, ali u korona ne dozvoljava dugoročno planiranje pa će tako klub tek nakon Kupresa odlučiti gdje će nastaviti pripreme… a što će uvelike ovisiti o epidemiloškom stanju u regiji, odnosno granicama koje su čas otvorene, čas zatvorene.

Zasad četiri nova imena

A nekako u korak s opreznim planiranjem priprema ide i razrađivanje igračke križaljke, mada je tu ipak manje neizvjesnosti. Klub je zasad na sedam odlazaka, od čega šest razlaza s igračima kojima je istekao ugovor i jednu posudbu koja nije produljena, odgovorio s četiri nova imena (Lovrić, Bekić, Arežina i Enin)… s tim da je Žižović najavio kako će biti još pojačanja, ali da se klub zbog produljenog prijelaznog roka (do kraja listopada) neće žuriti, odnosno da će se željeti uvjeriti da će igrači koji dođu biti pojačanja.

Dnevni list

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *