Komšićev Hrvat postao predsjednik izbornog povjerenstva

Središnje izborno povjerenstvo BiH je na današnjoj sjednici, sa šest glasova za i jednim nevažećim listićem, izabralo Željka Bakalara za novog predsjednika SIP-a BiH.

Novi predsjednik SIP-a BiH biran je između članova SIP BiH iz reda hrvatskog naroda. Inače, Bakalar je bivši savjetnik Željka Komšića i jasno je kako ne predstavlja izbor hrvatskog naroda nego bošnjačke političke elite.

Dosadašnja predsjednica SIP-a BiH Vanji Bjelica-Prutina je na početku sjednice kazala kako se u skladu s članom 2.6 Izbornog zakona BiH, predsjednik SIP-a BiH bira iz reda članova SIP-a BiH.

Napomenula je da po jedan član Središnjeg izbornog povjerenstva BiH iz reda Hrvata, Bošnjaka, Srba, i član iz reda ostalih obavlja dužnost predsjednika SIP-a BiH po principu rotacije i to jedanput u sedam godina, u trajanju od 21 mjesec.

Dodala je da, s obzirom na to da njoj kao predsjednici SIP-a BiH mandat ističe danas, bilo potrebno izvršiti izbor novog predsjednika SIP-a BiH iz reda hrvatskog naroda, koji će tu dužnost preuzeti 1. srpnja 2020. godine.

Bjelica-Prutina samo nije napomenula kako je Bakalara izabrala bošnjačka, a ne hrvatska politika.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *