Dragan Čović: Očekujem uvjerljivu pobjedu HDZ-a

HDZ je istaknuo svoju listu za 11. izbornu jedinicu, najavili ste pohod na sva tri mandata. Premijer Plenković najavljuje još značajniju pomoć u svakom obliku u predstojećem razdoblju od Vlade RH i Središnjega državnog ureda za Hrvate izvan RH.

-Upravo tako. Uvjeren sam kako će premijer Plenković i HDZ ostvariti još bolji izborni rezultat nego prije četiri godine. Nijedna politička opcija nema taj kapacitet da predvodi procese na zavidnoj europskoj razini. Trenutačno ne postoji kompetentnija politička persona od Andreja Plenkovića da vodi Hrvatsku u sljedeće četiri godine. Na zajedničkoj listi koju smo sastavljali čak je devet članova iz Bosne i Hercegovine. Tu su iskusna politička imena koja predvode listu, osobe koje će snažno zastupati interese Hrvata iz BiH i iseljeništva. Spoj iskustva i novih osoba. Ti ljudi bit će naša poveznica i najjači glas u Saboru RH, naš ogromni oslonac za sve infrastrukturne projekte koje Vlada RH planira u sljedećem razdoblju.

Nedavno smo postavili kamen temeljac velikog projekta Podravke i otvaranja tvornice i novih radnih mjesta. Danas nemate nijedan kraj u Bosni i Hercegovini gdje živi naš narod, a da Vlada RH nije dala svoj doprinos i izdvojila sredstva, od Mostara, Nove Bile, Žepča pa do Tuzle i posavskog kraja. Bilo da se radi o kapitalnim projektima, izgradnji i obnovi škole, infrastrukture, kulturnih događanja. Teško je zapravo i nabrojiti sve ono što je RH izravno financirala ili sufinancirala. U sljedeće četiri godine zajednički ćemo unijeti novi ritam investiranjima i još jači angažman, u to ne trebate sumnjati. O tome se već intenzivno razgovara i nakon 5. srpnja počinjemo s tom realizacijom. Iskoristio bih i ovako priliku i pozvao hrvatski narod u Bosni i Hercegovini da iskoristi svoje pravo i da potporu listi HDZ-a za 11. izbornu jedinicu. To je naše pravo kao državljana RH. Dajmo svi skupa doprinos sigurnoj i uspješnoj Hrvatskoj i premijeru Plenkoviću. U “drugom poluvremenu” koje slijedi naš narod imat će važnu ulogu, kazao je Dragan Čović.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *