Čović glasovao u Mostaru: Dao sam podršku onima koji nas razumiju, a to je Plenković

Predsjednik HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora Dragan Čović glasovao je u Mostaru na izborima za hrvatski sabor. Čović je glasovao na biračkom mjestu u Osnovnoj školi Petra Bakule.
Iskoristio je pravo glasa i kako kaže dao je podršku onim snagama koje znaju što je dobro za hrvatski narod u Bosni i Hercegovini i od kojih može pomoći na putu BiH ka Europskoj uniji.

Kaže da je dosadašnja suradnja bila dobra, ali da može biti i puno bolja.

Mi moramo znati složenost odnosa u BiH i da 25 godina nakon Daytona još nije riješeno mnogo toga, rijetki iz vana to mogu razumjeti. Jedni od onih koji nas razumiju su sadašnja Vlada Hrvatske i premijer Andrej Plenković. On dobro razumije da BiH nije bilo kakva država, ona je nastala i ustav je Aneks 4 Daytona i jednostavno bez potpune jednakopravnosti tri konstitutivna naroda, legitimnih izbora i predstavljanja konstitutivnih naroda teško da možemo napraviti iskorak i posvetiti se normalnim životnim temama, kazao je Čović.

Komentirao je i otvaranje granica Hrvatske uoči izbora.

Svi Hrvati su glasači kao i drugi. Bh. Hrvati nikad nisu presudili izbore u Hrvatskoj. Mi danas šaljemo poruku da smo dio jednog prostora i da koristimo svoje pravo. Pozivam sve u BiH da u ova dva dana izađu na 45 glasačkih mjesta i pokažu interes za život u BiH i događanja u Republici Hrvatskoj. A odlučiti sigurno nećemo. Tri mandata su simbolična s aspekta participiranja u Saboru Republike Hrvatske, kazao je Čović.

Klix,ba

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *