Stižu milijuni KM za brzu cestu Mostar – Široki Brijeg – granica RH

Novi kilometri autoceste, neke nove brze ceste, ali i prvi kilometri novih plinovoda, samo su neki od najskupljih projekata koji se planiraju realizirati u idućoj godini u Federaciji BiH, sukladno Programu javnih investicija za razdoblje od 2021. do 2023. godine.

Naime, od ukupno 119 projekata koji se nalaze u ovom dokumentu, ukupno je 56 u provedbi, a za njih su osigurana sredstva, domaća i inozemna.

Infrastruktura U idućoj godini za ove projekte planiraju se utrošiti ukupno 927,23 milijuna maraka, a od te brojke najviše će otići na transport i skladištenje – 743,57 te proizvodnju i opskrbu energijom 119,58 milijuna KM.

Uvidom u popis projekata, očekivano, najviše sredstava ide na za nastavak gradnje dionica autoceste na koridoru Vc, a fokus je na dvjema regijama – širi prostor Zenice i Žepča te prostor između Čapljine i Mostara.

No, ono što je zanimljivo je činjenica kako bi se iduće godine trebala utrošiti 8,2 milijuna maraka na izgradnju brze ceste Mostar – Široki Brijeg – granica Republike Hrvatske, poddionica sjeverna obilaznica Mostara.

Jednom modernom brzom cestom, koja bi se preko Širokog Brijega i Gruda spajala na brzu cestu u Zagvozdu, stvorili bi se uvjeti za snažniji gospodarski uzlet ovoga dijela BiH, otvaranje novih radnih mjesta, pospješivanje već postojećih jakih brendova koji krase ovaj prostor te, u konačnici, privlačenje većeg broja investicija.

Od ostalih prometnica, treba naglasiti kako se iduće godine nastavlja aktivno raditi na koridoru Vc, a posebno će biti aktivno na prostoru oko Zenice te južno od Mostara. Za izgradnju autoceste na koridoru Vc, poddionica Nemila – Vranduk na dionici Nemila – Zenica (Klopče), planira se utrošiti 65,616.178 maraka.

S druge strane, iznos od 62,851.425 maraka utrošit će se iduće godine na poddionici Ponirak – Vraca (tunel Zenica), u sklopu dionice Nemila – Zenica (Klopče). Istodobno, za poddionicu Kvanj – Buna, na dionici Mostar jug – Zvirovići, utrošit će se 119,272.145 maraka.

Iznos od 111,749.519 utrošit će se pak na nastavak radova na poddionici Počitelj – Zvirovići u sklopu dionice Mostar jug – Zvirovići.

Aktivnosti se ubrzavaju i na prostoru sjeverno od Mostara u kontekstu spajanja Hercegovine i Bosne, pa će se tako iduće godine planira utrošiti 148,982.166 maraka za izgradnju autoceste na koridoru Vc na dionici Tarčin – Ivan.

Za projekte iz područja proizvodnje i opskrbe energijom iduće godine planira se utrošiti nešto više od 119 milijuna maraka.

Od projekata koji privlače pozornost javnosti treba izdvojiti crpnu hidroelektranu (CHE) Vrilo kod Tomislavgrada, a za čiju se izgradnju planira izdvojiti dodatnih 8,7 milijuna maraka.

CHE Vrilo vrijedan je 89,11 milijuna eura. (kreditna i grant sredstva njemačke državne banke za razvoj – KfW-a), a godišnje će proizvoditi 196 GWh električne energije.

Planirano je puštanje u rad 2023. godine, pri čemu treba objasniti kako će CHE Vrilo koristiti vodu rijeke Šuice, a za vrijeme smanjena dotoka u Duvanjskome polju, crpit će vodu iz Buškoga blata u akumulacijski prostor gornjega bazena.

Večernji list

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *