Glasnović ostaje bez sabora za 11 glasova

MIROSLAV ŠKORO je na konferenciji za novinare Domovinskog pokreta kazao da prvi na njihovoj listi za dijasporu, Željko Glasnović, najvjerojatnije ne ulazi u sabor, a nedostaje mu samo 11 glasova, što potkrepljuju i rezultati DIP-a.

HDZ je na ovim izborima dobio, prema neslužbenim rezultatima s više od 90 posto obrađenih biračkih mjesta, 66 mandata. SDP je s partnerima dobio 41 mandat. Miroslav Škoro i njegov Domovinski pokret su na 16 mandata.

Prema tim rezultatima zastupnici dijaspore u Hrvatskom saboru bit će Zdravka Bušić, Nevenko Barbarić i Radoje Vidović, svi iz HDZ-a, dok Glasnović, poznat po strastvenim istupima u kojima je često spominjao jugozomboide, ostaje bez sabora. 

Miroslav Škoro je ukazao na nepravilnosti na izborima, a najviše ih je, prema njegovim riječima, vezano za glasače u inozemstvu.

“Dobili smo puno prijava o tome da je kao i obično najviše nekih čudnih situacija bilo kad je hrvatsko iseljeništvo htjelo glasati. Prema zadnjim neslužbenim informacijama general Željko Glasnović je sad u situaciji da mu nedostaje 11 glasova. Kad se to sve skupa zbroji, možete zaključiti sami da ovo sve skupa, zahvaljujući tom izbornom zakonu, nije prošlo kako bi trebalo”, rekao je Škoro, a prenio N1.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *