Legendarni trener Rijeke uskoro na klupi Dinama?

Dinamo želi Matjaža Keka i ako se sve bude odvijalo po planu legendarni bi trener Rijeke i izbornik reprezentacije Slovenije trebao postati novi trener Modrih!

Tako barem govore izvori Sportskih novosti iz hrvatskog i slovenskog podneblja.

Maksimirski klub stupio je u kontakt s Kekom, koji bi vrlo skoro trebao odraditi sastanak s čelnicima Slovenskog nogometnog saveza, s kojim Kek ima ugovor do 2022. godine, i nakon toga preseliti u Maksimir nakon što završi kratka ovosezonska trenerska trilogija Zorana Mamića.

Iz Dinama su najavili da traže “trenera teškaša”, etabliranog stručnjaka koji iza sebe ima rezultate i pravi pedigre. Matjaž Kek jest taj, posjeduje sve ono što traže u Maksimiru. S Rijekom je napravio čudesan rezultat, društvo s Rujevice osvojilo je povijesni naslov prvaka Hrvatske, pod njegovim vodstvom Riječani su osvojili i dva Hrvatska nogometna kupa, a pamtimo i sjajna europska izdanja. Kek je od Rijeke stvorio klub koji je poslije Dinama postao drugi najbolji u državi.

Kek bi u Maksimir trebao doći ostvariti europski rezultat, nastaviti Bjeličin put. Naravno, neće mu to biti jedini zadatak. Morat će promovirati i mlade igrače, stvoriti još jednog Danija Olma ili više njih. Slovenac je ozbiljan i cijenjeni stručnjak, a kad smo već kod njegoviih trofeja, treba napomenuti da je dva puta osvajao slovensko prvenstvo s Mariborom.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *