Pretpremijerno prikazan film o Dream Team Babama

Jedinstvena i povijesna priča o Dream Team Babama ispričana je večeras u hotelu Bigeste u Ljubuškom gdje je upriličena promocija filma „Dream Team Babe“. Tako je prije službene premijere na festivalu u Sarajevu pretpremijerno prikazan dokumentarni film scenaristice i redateljice Lejle Zvizdić koji je snimljen u produkciji „PLATFORMA“.

„Plan je bio prikazati film prije Ljubuškom nego sarajevskoj publici na službenoj premijeri na festivalu. Osjećala sam to više kao ljudski, nego kao profesionalni dug prema gradonačelniku Barbariću , Dream Team Babama i prema Ljubušacima zbog kojih se ja zahvaljujući ovom filmu koji smo snimali godinu i pol dana uistinu u Ljubuškom osjećam više domaćom nego gošćom“, kazala je Zvizdić u emotivnom govoru u kojem je još jednom zahvalila Dream Team Babama te gradonačelniku Nevenku Barbariću i ministru Toniju Kraljeviću koji su dali veliku podršku ovom filmu i prepoznali ideju i vrijednost koju on može da nosi sa sobom.

Ovo je film o životu, o mladosti u starosti, o tradiciji i kulturi, o vrijednostima koje se gube, ispričan kroz prizmu „Dream Team Baba“. One su energične, ljubuške „babuške“, koje su život odlučile živjeti, a ne preživjeti. Šest baba, šest različitih životnih i socijalnih priča, ali jedna ljubav – ljubav prema životu, rodnoj grudi, tradiciji i pjesmi. Gangama i bećarcu svojim angažiranim i duhovitim tekstovima daju novu dimenziju. U trećoj životnoj dobi su se popele i na pozornicu svjetskog show programa i svojom karizmom osvojile region!

Ljubuški portal

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *