Počeo 31. Mladifest u Međugorju

Međunarodni molitveni susret mladih “Mladifest”, koji će se pod geslom “Dođite i vidjet ćete” održavati do četvrtka, 6. kolovoza, počeo je misom u subotu u 19 sati koju je predvodio nuncij u BiH mons. Luigi Pezzuto.

Ne bih vam predlagao da puno molite Gospu da dobijete njezinu zaštitu. Prava pobožnost i milost je da nju možemo prihvatiti u životu i da nas ona može dovesti do Isusa, kazao je između ostaloga u svojoj propovijedi mons. Pezzuto.

Međugorski župnik fra Marinko Šakota ranije je kazao kako je ovaj festival prerastao u dugu tradiciju međunarodnog okupljanja mladih iz zemalja cijelog svijeta.

Zbog epidemije koronavirusa, istaknuo je kako se ove godine očekuje najveći broj posjetitelja iz Bosne i Hercegovine. Prvu večer okupio se vidljivo manji broj vjernika nego inače, ali to je i očekivano.

Mladifest je 31 godinu, iz godine u godinu rastao, ali ove godine je drugačije jer je epidemija koronavirusa zaustavila kretanja stanovništva, tako da će ovih dana vjerojatno biti samo nekoliko manjih skupina iz Poljske i Španjolske, možda nešto dođe iz Hrvatske, a inače najviše mladih bit će iz BiH, kazao je Šakota.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *