Široki Brijeg: U tijeku radovi na rekonstrukciji dionice na lokalitetu Polugrina

U tijeku su radovi na dionici regionalne ceste R425 Široki Brijeg – Čitluk – Međugorje na lokalitetu Polugrina, blizu benzinske crpke “Miškić bus”.

Kako doznaje portal Jabuka.tv radi se na proširenju vertikalnog i horizontalnog radijusa zavoja na ovom lokalitetu, na kojemu se često nisu mogli mimoći autobusi i teretna vozila s osobnim automobilima. A kzavoj je u prošlosti bio vrlo rizičan i pri mimoilaženju dvaju osobnih vozila.

HERCEGOVKA GODINE

HERCEGOVKA GODINE: HERCEGOVKA KOJA SVIJETOM KROČI SA SIMBOLIMA ŠIROKOG?

Rekonstrukciju ove dionice preuzela je JU Ceste ŽZH uz suradnju s Vladom ŽZH, a vrijednost radova procijenjuje se na oko 300.000 KM.

U sklopu godišnjeg financijskog plana održavanja i rekonstrukcija cesta, izradili smo projekt rekonstrukcije ove točke, koja je u prošlosti stvarala velike probleme vozačima. Trenutno se izvode radovi na ispravljanju obližnjeg brda, čime bismo proširili kolnik te na postojećim dvama zavojima dobili koliko toliko ravniju i pregledniju putanju. Vjerujemo kako će po završetku radova vozači biti zadovoljni te da će imati bolje uvjete vožnje na ovoj dionici. Planirani završetak radova bio je početak studenog, ali s obzirom na vremenske (ne)prilike koje očekujemo, vjerojatno ćemo taj rok probiti za sredinu studenog ili drugu polovicu studenog. Ali ako vremenski uvjeti to dopuste, radovi bi mogli biti završeni na vrijeme. Na cijeloj cesti u skladu s mogućnostima obavljamo presvlačenje asfalta te proširenje kolnika na pojedinim dionicima, a u u planu je izgradnja nogostupa na još nekim dionicima kroz naselja. Također u planu je u skorijoj budućnosti rad na poboljšanju signalizacije kroz cijelu regionalnu cestu na teritoriju općine Široki Brijeg, kao i uređivanje još nekih kritičnih točaka koje smo uočili na ovoj dionici, kazao je Vinko Romić, ravnatelj JU Ceste ŽZH za portal Jabuka.tv.

Promet se na ovoj dionici odvija usporeno pa se svi vozači moli za strpljenje, ali i oprez prilikom prolaska ovom dionicom.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *