Zlatko Lagumdžija: Komšić je otkvačen motor zrakoplova, niti se zna gdje leti, niti gdje će pasti

Zlatko Lagumdžija dao je intervju za portal “Raport”. Bivši predsjednik SDP-a i čovjek koji je stvorio Komšića dao je odgovor o političkom djelovanju aktualnog člana predsjedništva i predsjednika DF-a.

Ja sam čovjek koji dobro zna kako je izabran i zašto smo ga gurali. Tada je SDP imao svaki izborni ciklus za Predsjedništvo naizmjenično kandidata Bošnjaka i Hrvata. Tada je čitava ideja bila da “kačimo” SDP na čitavom teritoriju države i da izbijemo nacionalnim strankama ekskluzivu na predstavljanje jednog naroda. To je vrijeme bilo kada je SDP u domovima naroda imao respektabilan broj Hrvata, rekao je Lagumdžija.

Dodao je da je Komšić tada izabran u Predsjedništvo i njegov legitimitet nije osporavan (?!), jer je SDP bio druga po snazi stranka među Hrvatima i koja je imala Hrvata u skupštinama i klubovima naroda, piše Jabuka.tv.

Mi smo smatrali da trebamo iskoristiti izbor Komšića za jačanje u hrvatskom biračkom tijelu kao čovjeka koji pripada svom narodu, ali brine o svima kao građanima. Tada je i Milanović došao na moj poziv, nije ni znao ko je Komšić. On je zaključio da je jednostavnije ići u bošnjačke sredine i liječi rane Bošnjaka, glumeći većeg katolika od pape. On je tada bio jedan motor jednog moćnog zrakoplova.

Niti se zna gdje leti, niti gdje će pasti. A zrakoplov je prestao letjeti, rekao je Lagumdžija.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *