INICIJATIVA RODITELJA POZIVA RODITELJE NA BOJKOT SVIH AKTIVNOSTI OKO PRIPREMA ZA ONLINE NASTAVU

Upoznati smo da ovih dana roditelji dobivaju upite od strane nastavnog osoblja koje je dobilo nečasni zadatak od Ministarstva obrazovanja da ispitaju kojoj djeci nedostaju uređaji i pristup internetu. I mi, roditelji Inicijative roditelja smo u istim grupama kao i vi i ovom objavom ćemo izreći šta mislimo o najnovijem potezu od strane nalogodavaca i provodioca korona mjera u školama.

Predlažemo svim roditeljima da odbiju dati bilo kakve informacije! Zašto? Zato što davanjem bilo kakvih informacija (da imate ili nemate kompjutor/laptop/tablet, da imate ili nemate internet itd.) sudjelujemo u njihovom igrokazu. Dajemo im potrebne informacije na osnovu kojih oni prave daljnje planove. Jer, nije nemoguće da sumiraju koliko bi novaca trebalo da se uloži u nabavku IT opreme koju će podijeliti svim roditeljima i onda reći: Evo, sad imate sve potrebno, online nastava kreće!Vjerujte nam, njima to nije problem, uzet će novi kredit MMF-a ako treba i nastaviti provoditi korona mjere.

Dakle, pozivamo sve roditelje da odbiju dati bilo kakve informacije na ove upite. Vi ih svakako ni po zakonu niste dužni dati ako to ne želite. A odbijanjem davanja informacija ćemo im otežati stvari jer neće imati na osnovu čega baratati i razrađivati daljnje planove koji (vidimo na dosadašnjim primjerima) nikako ne idu u korist roditelja, a pogotovo djece.

Također, najavljujemo bojkot online nastave (ako se ista uvede)! Roditelje se hoće i mora uvažavati. Online nastava je crvena linija ispod koje nećemo ići! To je maltretiranje roditelja i djece. Radi se o procesu u kojem će razina usvojenog gradiva biti ravna nuli. Pozivamo Vas da već sada, svatko na svojoj razini i na svoj način, odbije sudjelovanje u njihovom igrokazu na način da će im uskratiti sve potrebne informacije koje traže od vas!

Inicijativa roditelja

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *