Mateo Marić: Ovo je idealna prilika našim juniorima za nametnuti se

Sa samo pet igrača iz seniorske momčadi i dvanaestoricom golobradih momaka iz juniorske momčadi NK Široki Brijeg se pripremao za subotnje gostovanje kod FK Tuzla City u 12. kolu m:tel Premijer lige BiH.


„Tijek priprema za ovu utakmicu nije bio uobičajen. Do dva dana unatrag nismo znali s kojim igračima raspolažemo. Ostali smo na samo pet igrača iz seniorske momčad i njima smo priključili 12 juniora. Odradili smo samo tri zajednička treninga“, kazao je trener NK Široki Brijeg Toni Karačić na konferenciji za medije i dodao kako ovakvu situaciju ipak treba prihvatiti.


„Ovo je jako specifična situacija, u pitanju je presedan u nogometu. Igra se samo kako bi zadovoljili formu. No, sada je tako, prihvaćamo ovakvu situaciju. Zaigrat ćemo hrabro i nadati se najboljem“, poručio je Karačić ne zaboravivši napomenuti kako je ipak očekivao „da će nadležni donijeti bolju odluku, odluku u interesu nogometa i zdravog sportskog nadmetanja“.


Uz dva mjeseca starijeg Matu Stanića, 22-godišnji vezni igrač Mateo Marić sutra će biti najstariji igrač u našoj momčadi. U ulozi kapetana predvodit će širokobriješku mladost u nadi postizanja pozitivnog rezultata.


„Neobična je situacija, za ovu utakmicu se nismo pripremali kao za druge utakmice. Ipak, dok postoji nada, imamo se pravo nadati pozitivnom rezultatu. Ovo je i idealna prilika našim juniorima za nametnuti se i skrenuti pozornost na sebe. U svakom slučaju, imat će podršku nas nešto iskusnijih suigrača“, istaknuo je kapetan Mateo Marić.


Uz kapetana Matea Marića, od igrača iz seniorske momčadi trener Toni Karačić u sutrašnjoj utakmici moći će računati na vratara Martina Zlomislića, Matu Stanića, Kristijana Medića i Ivana Ikića, a preostala mjesta u prvom sastavu popunit će juniori.
„Bez ikakvog pritiska, ovi će momci sigurno pokazati hrabrost i jedan pozitivni sportski inat“, poručio je Marić.
Utakmica na Tušnju počinje u 14:30 sati uz izravan TV prijenos na Arena Sport TV.

NK Široki Brijeg/Borak.info

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *