Toni Karačić: Velež je kvalitetna momčad, njegujemo dosta sličan stil igre

U razdoblju od samo deset dana NK Široki Brijeg će čak tri puta gostovati u susjednom Mostaru. Prva u nizu utakmica već je arhivirana. U srijedu u velikom hercegovačkom derbiju protiv HŠK Zrinjski Mostar momčad s Pecare doživjela je poraz (2:1), a sada slijede dva natjecateljska dvoboja protiv FK Velež Mostar. Na današnjoj konferenciji za medije upriličenoj u povodu nedjeljne prvenstvene utakmice na stadionu Rođeni u Vrapčićima trener Toni Karačić još jednom je izrazio zahvalnost kolektivu FK Velež Mostar na susretljivosti i razumijevanju iskazanom u jako nezgodnom trenutku za momčad NK Široki Brijeg.

-Još jednom se želim zahvaliti FK Velež što su nam izašli u susret u jako nezgodnom trenutku za našu momčad i pristali na odgodu utakmice u 1/8 finala Kupa BiH“, kazao je Karačić i onda se osvrnuo na nadolazeću utakmicu 14. kola m:tel Premijer lige BiH.„Velež je kvalitetna momčad, njegujemo dosta sličan stil igre. Siguran sam kako ćemo se u Mostaru i naigrati i nagledati lopte. Radujem se ovoj utakmici, odnosno dvjema utakmicama protiv momčadi na koju je kolega Feđa Dudić ostavio vidljiv pečat. U svakoj utakmici od svoje momčadi tražim pobjedu pa tako i u ovoj“, dodao je Karačić

.Sličnim je tonom govorio i branič Marko Jurić koji, također, očekuje kvalitetnu nogometnu predstavu u kojoj će gledatelji pred malim ekranima moći uživati. „Naš sljedeći suparnik voli igrati lopte, a i nama to odgovara. Volimo imati posjed, kreirati i nadigravati se sa suparnikom. Baš kao i naš suparnik. Ipak, nadam se kako ćemo se u nedjeljnoj utakmici bolje snaći i ostvariti pozitivan rezultat“, kazao je Jurić.

U tijeku konferencije Toni Karačić se dotaknuo i fizičke spreme svoje momčadi, odnosno stanja u kojem se njegovi igrači nalaze nakon koronavirusa.„Moji igrači nisu trenirali 10 do 14 dana i to se vidjelo na svakoj utakmici, a posebno u hercegovačkom derbiju u kojem je Zrinjski kaznio sve naše tehničke greške. Igračima nemam što puno prigovoriti, ali evidentno je kako nismo na razini na kojoj smo bili prije pojave koronavirusa u našim redovima. Treba biti objektivan i to priznati“, istaknuo je Karačić i priznao kako pojedini igrači nisu u stanju iznijeti svih 90 minuta. „Angažman i želja igrača nisu upitni, ali koronavirus je ostavio traga i ne možemo se tek tako vratiti u pravi ritam. Kako ćemo i u reprezentativnoj stanci imati natjecateljsku utakmicu, pokušat ćemo se dizati iz utakmice u utakmicu. Nemamo vremena raditi akumulacijske treninge u pripremi utakmice. Iskreno se najviše bojim ozljeda, Čuljak je ozlijedio ložu, a još neki igrači se žale na ozljede. Ipak, dobra je stvar što imamo pet zamjena po utakmici“, dodao je Karačić koji veliko povjerenje polaže u inat svoje momčadi.

Branič Marko Jurić, koji će vjerojatno zaigrati u paru s Jurom Obšivačem, dodao je kako će momčad sigurno dati maksimum za povoljan rezultat.„S Jurom imam dobar odnos, dobro se poznajemo i neće biti problema. Ipak, tko god zaigra, dat ćemo maksimum i nadati se najboljem učinku“, poručio je Jurić.Utakmica 14. kola m:tel Premijer lige BiH na stadionu Rođeni u Vrapčićima igra se u nedjelju, 8. studenoga u 15 sati uz izravan prijenos na Arena Sport TV.

NK Široki Brijeg

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *