Za SDP BiH legitimno predstavljanje rasizam, a građanski model ustavna i međunarodna obveza BiH

Da se bošnjačke stranke natječu u rušenju ustavnog poretka i Daytonskog mirovnog sporazuma dokazuje i priopćenje SDP-a BiH. Tako je za ovu stranku “uvođenje građanskog modela ustavna i međunarodna veza, koja vodi do pune integracije države i svih elemenata društva”, piše HMS.

-SDA-ovo sve otvorenije pristajanje uz politiku SNSD-a i HDZ-a, uključujući potpisanu suglasnost SDA u Mostarskom sporazumu za uvođenje rasističkog modela tzv. “legitimnih predstavnika”, ne ostavlja prostor ni za kakve dileme. SDA se jasno, javno svrstava uz zagovaratelje podjele države, a Novalićeva izjava da je Bosna i Hercegovina nastala u Dejtonu samo je još jedan čin u kontinuitetu sramotne izdaje Bosne i Hercegovine i njenih građana. SDP BiH naglašava da ćemo se energično, svim raspoloživim sredstvima suprotstaviti provedbi plana SDA, SNSD-a, HDZ-a i njihovih satelita o podjeli države – navodi se u priopćenju SDP BiH.

Podsjetimo SDP BiH je u dva mandatna razdoblja predvodio majorizaciju Hrvata u FBiH, formirajući vlast u hrvatsko-bošnjačkoj Federaciji bez izabranih predstavnika hrvatskog naroda. Na čelu tzv. platformaške vlade FBiH, bio je aktualni predsjednik SDP-a Nermin Nikšić, a Željko Komšić, simbol i sredstvo majorizacije Hrvata u Predsjedništvu BiH, bio je kandidat upravo SDP-a, koji je bošnjačkim glasovima izabran za hrvatskog člana Predsjedništva.

Nazivati zahtjev Ustavnog suda BiH u predmetu Ljubić da se kroz izmjene izborog zakona osigura izbor legitimnih predstavnika konstitutivnih naroda u Dom naroda i Predsjedništvo BiH rasističkim, kao što to čini SDP BiH i k tome otvoreno zagovarati građansko uređenje BiH predstavlja izravan napad na ustavni poredaka BiH i Daytonski mirovni sporazum, a time i mir u BiH.

Ovakve i slične izjave SDP-a BiH, DF-a i drugih bošnjačkih stranaka, na žalost, ne nalaze prostora u izvješćima visokog predstavnika Valentina Inzka u izvješćima koje šalje Vijeću sigurnosti UN-a

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *