General Filipović: ‘Škoro i ja imamo jednu zajedničku stvar. Oba smo 1991. kupili avio karte’

Nastavlja se polemika između Hrvatske demokratske zajednice i Domovinskog pokreta  koja je započela izjavom Ivana Penave u emisiji Bujica koju je Zajednica branitelja HDZ-a Gojko Šušak ocijenila kao radikalizaciju društva. 

Posebno je zazvonila Penavina ocjena pucnjave na Markovu trgu i izjava  kako je “upoznao puno ljudi kojima je jedna ovakva pucnjava dječja igra, šala, pošalica”.

Na njegove izjavu reagirali su iz HDZ-a, a njima uzvratili iz Domovinskog pokreta Miroslava Škore objavom na službenoj Facebook stranici stranke. U objavu su se obrušili na generala Miljenka Filipovića, ratnog zapovjednika bojne Bojne Zrinski, jedne od najelitnijih postrojbi Hrvatske vojske, danas predsjednika zajednice branitelja HDZ-a Gojko Šuška.

General Miljenko Filipović odgovorio im je vojnički kratko,  oštro i efektno:

“Gospodin Škoro i ja imamo jednu zajedničku stvar iz 1991., obojica smo uzeli kartu u jednom smjeru, Škoro Hrvatska- Amerika, a ja Francuska-Hrvatska.

Prvi sam legionar Hrvat koji se vratio da branim svoj narod i svoju domovinu Hrvatsku, a gdje je Škoro bio kad je bilo najpotrebnije hrvatskome narodu i domovini Hrvatskoj?

Bio sam još dvije godine pod ugovorom, odnosno dezertirao sam iz Legije i sve ostavio da branim svoj narod i domovinu Hrvatsku. Toliko o uhljebu i čuvanju radnog mjesta, piše MAXPORTAL.

Nastavljajući relativizirati i negirati, pa i opravdavati teroristički čin i napad na hrvatske državne institucije na Trgu sv. Marka, Domovinski pokret pridonosi pokušajima radikaliziranja društva”, objavio je Miljenko Filipović.

M. Marković/Foto:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *