Izetbegović, okružen dužnosnicima SDA, “nedobronamjernima” zaprijetio granatama iz Bugojna


Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i predsjednik Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović izjavio je danas u Bugojnu da je svaki napredak bh. namjenske industrije novi jamac mira.

Nakon demonstracije nove granate koju proizvodi bugojanski BINAS, Izetbegović je rekao da će svi koji nemaju dobre namjere prema BiH sada dobro razmisliti te je čestitao svima koji su sudjelovali u njenom razvoju.

Premijer FBiH Fadil Novalić rekao je da je u zadnjih pet godina namjenskoj industriji posvećena posebna pažnja te je i njen obim povećan za tri puta, čime je izrasla u jednog od najboljih izvoznika, piše HMS.

Dodao je da je plan da ta industrija u naredne četiri godine poraste još tri puta, na vrijednost od 500 miliijuna do milijardu KM.

“Potražnja za naoružanjem u svijetu stalno raste, posebno za konvencionalnim, u čijoj proizvodnji mi imamo tradiciju, naveo je Novalić.

Demonstraciji je nazočila i potpredsjednica FBiH Melika Mahmutbegović koja je čestitala vodstvu BINAS-a na značajnim proizvodima koje su predstavili./Fena

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *