Papa Franjo čestitao Bidenu

Papa Franjo čestitao je novoizabranom američkom predsjedniku Joeu Bidenu, koji će kada prisegne postati drugi katolički predsjednik nakon Johna F. Kennedyja, objavio je u četvrtak Bidenov tim.

“Novoizabrani predsjednik Joe Biden je jutros razgovarao s papom Franjom. Zahvalio mu je na blagoslovu i čestitkama”, piše u priopćenju Bidenovog tima, prenosi Hina.

Demokrat je rekao da želi “surađivati s Papom, na temelju zajedničkog vjerovanja u dostojanstvo i jednakost čovječanstva na pitanjima poput brige za marginalizirane i siromašne, krizu klimatskih promjena i prihvat i integraciju migranata i izbjeglica u naše zajednice”, kaže se u priopćenju.

Joe Biden koji je irskog podrijetla obrazovan je u katoličkoj školi, živi otvoreno svoju vjeru i gotovo svakog tjedna odlazi na misu u malu crkvu u svom gradu Wilmington u Delawareu, piše Dnevnik.ba.

Njegovu pobjedu, objavljenu u subotu još nije priznao njegov protivnik, republikanac Donald Trump koji tvrdi da je Biden izabran krađom glasačkih listića.

Na pitanje o Trumpu 2016. godine, Papa je rekao da “osoba koja želi graditi zidove a ne mostove nije kršćanin”.

Trump je ocijenio “sramotnim što jedan vjerski vođa dovodi u sumnju nečiju vjeru”.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *