Livno, Ljubuški, Široki…: Gužvi na biralištima nema

Za Gradsko vijeće Širokog Brijega, bore se kandidati iz devet političkih subjekata, dok su se za mjesto gradonačelnika kandidirale dvije osoba. piše Bljesak.info.

Na području Grada Livna sva birališta su otvorena jutros u 7.00 sati i za sada sve protječe u najboljem redu, kazao je u izjavi za Fenu predsjednik Gradskog izbornog povjerenstva Livno Boženko Mamuza. Po njegovim riječima, na području grada Livna otvorena su 42 biračka mjesta. U tom gradu registrirano ukupno 27 295 birača. Za Gradsko vijeće bore se kandidati 13 političkih subjekata, dok su se za mjesto gradonačelnika kandidirale četiri osobe.

U Širokom Brijegu otvoreno je 38 biračkih mjesta plus jedan mobilni tim jutros na vrijeme, u 7.00 sati. Izbori se prvi put održavaju u uvjetima epidemije Covid-19. Za Gradsko vijeće Širokog Brijega, bore se kandidati iz devet političkih subjekata, dok su se za mjesto gradonačelnika kandidirale dvije osoba. Ukupno je u tom gradu 23 532 registriranih birača s pravom glasa. ”Gužvi nema i izborni proces zasad protječe bez problema”, izjavio je za Fenu predsjednik Općinskog izbornog povjerenstva Široki Brijeg Mate Mikulić.

I 51 biračko mjesto u Ljubuškom otvoreno je jutros na vrijeme, u 7.00 sati. ”Za Gradsko vijeće Ljubuški, koje broji 97 mjesta, bore se kandidati iz 9 stranaka, dok su se za mjesto gradonačelnika kandidirale tri osobe”, kazao je za Fenu predsjednik Gradskog izbornog povjerenstva Ljubuški Stipe Bubalo. Ukupno je u tom gradu 22 543 registriranih birača s pravom glasa, od čega 286 putem redovnih mobilnih timova i više od 100 koji glasuju putem posebnom Covid mobilnoga tima. ”Epidemiološke mjere bi se trebale poštovati i ne očekujemo nekih velikih problema”, istaknuo je Bubalo.

I birališta na području općine Bugojno otvorena su jutros u sedam sati, te za sada nema problema, niti veće gužve, izjavio je Feni predsjednik Općinskog izbornog povjerenstva Mirza Ibrahimović. ”Obišao sam četiri biračka mjesta i trenutno nema gužve”, kazao je Ibrahimović. Na području općine Bugojno otvorena su 43 redovna biračka mjesta, a na terenu su tri mobilna tima. U općini Bugojno registrirano je oko 30.000 birača koji će danas moći glasati za budući sastav Općinskog vijeća, kao i za poziciju načelnika za koju su kandidirane četiri osobe.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *