Glavašević: Ostao sam bez oca, djeda i bake. Sutra neću sudjelovati u Koloni sjećanja

SABORSKI zastupnik Bojan Glavašević gostovao je u Newsroomu na N1 televiziji, gdje je govorio o Koloni sjećanja u Vukovaru.

“Ostao sam bez oca, djede i bake i ovaj cijeli mjesec i onaj prije njega su izrazito teški i bolni i 20 godina kasnije. To je jedna od onih stvari s kojima treba naučiti živjeti”, kazao je.

Kazao je i da on sutra neće sudjelovati u Koloni.

“Sutra neću sudjelovati u Koloni sjećanja. Mislim da to nikako nije dobro i pozvao bih građanke i građane da također ne sudjeluju u Koloni sjećanja”, poručio je Glavašević i rekao da će s kolegama iz zeleno-lijevog bloka otići na Ovčaru za vikend i tada odati počast.

Komentirao je i epidemiološke mjere propisane za sutrašnji dan.

“Čini se da će, bez obzira na sve, biti mnogo ljudi, a bojim se da to nije dobro i da to neće biti dobro. Ljudi koji dođu u Vukovar ne dođu samo na pola dana, nego dođu ranije, imaju neke sadržaje organizirane i druženja te u takvim situacijama najčešće nema poštivanja epidemioloških mjera. Nisam pretjerano optimističan i možemo se samo nadati da će posljedice ovoga izostati ili da će biti minimalne. Nadam se da će razum prevladati”, rekao je.

Ranije je SNV najavio da će u delegaciji koja polaže vijenac u Dunav biti i državni tajnik Zvonko Milas, što je izazvalo žestoku reakciju vukovarskog gradonačelnika Ivana Penave. Na kraju je Milorad Pupovac kazao da je u pitanju bila njegova greška, piše Index.hr.

“Mislim da Milas nije trebao biti tamo, mislim da je trebao biti Andrej Plenković. Mislim da bi to bilo primjereno, neovisno što će o tome misliti vukovarski gradonačelnik ili njegova zamjenica koji i 30 godina kasnije imaju žalosnu potrebu razdvajati žrtve, propisivati kako bi netko trebao nešto raditi i čini mi se da je to žalosno. Ljude treba pustiti da svoje pokojne oplakuju i odaju im počast onako kako smatraju da je najprimjerenije. Ako srpska zajednici to već godinama čini tako, a čini to, i to nije bio javni problem dok se nije pojavila mogućnost da netko iz hrvatske vlade sudjeluje u tome – mislim da je to krivo”, smatra Glavašević.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *