VIDEO: Gangaši i guslari čuvaju tradiciju i u teškim vremenima

U organizaciji Mire Mikulića i suorganizaciji Marka Čolaka i Marija Knezovića održano je druženje gangaša i guslara u Lovačkom domu Lipovci na Kočerinu.

Kako su nam rekli organizatori, nazočile su brojne gangaške skupine iz Posušja, Duspara i ekipa, Ivan Cvitanović Buće i ekipa, ali i mlade nade Hrvoje Grubišić, Josip Begić, Ivan Leto, Marin Barać, Marin Rotim, Bože Ramljak, Mate Rotim i Mate Cvitanović kao i vrsni priginjač gange Damir Miloš.


Događaju je nazočio poznati tekstopisac guslarskih uspješnica Frano Mikulić Jukić, zatim organizator i izrađivač gusala Dragan Soldo, mladi guslar i gangaš Ivan Ćeškić kao i iskusna imena Jerko Bakula i Petar Brekalo Rapić.
– Početak događaja bio je oko 17.00 sati poslijepodne, pjevalo se i guslilo i feštalo do 3 sata iza ponoći uz čorbanac, mezu i uštipke – kažu organizatori.

Bilo je brojke, bećarca, gange, gusala, dipala…

Iako u uvjetima korone, etnoglazbenici i čuvari tradicije pridržavali su se mjera, a organizatori Mikulić s Kočerina, te suorganizatori s Ledinca Čolak i Knezović svjesni svega trude se u okvirima mogućnosti baštiniti hercegovačke vrijednosti i čuvati ih od zaborava, pišu Grude,com.

– Zahvaljujemo se svim gostima koji su došli i Lovačkom društvu Rujan Kočerin na ustupljenom lovačkom domu Lipovci. Također se zahvaljujemo Hrvoju Grubišiću i Boži Ramljaku na pomoći oko organizacije tijekom cijele večeri – istaknuli su za Grude.com vrijedni etnoglazbeni entuzijasti.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *