Turčin Caner pripremio sačekušu zeničkim devizerima: Ramiz i Arslan donijeli 110.000 KM

Sve raspoložive policijske snage tragaju za Caner (Fuat) Taylanom koji se sumnjiči za današnje dvostruko ubojstvo.

Sve raspoložive policijske snage još su na nogama i tragaju za Caner (Fuat) Taylanom, državljaninom Republike Turske, sa prebivalištem u Zenici, koji se sumnjiči za današnje dvostruko ubojstvo u naselju Nova Zenica.

Podsjetimo, on je najprije ubio Ramiza Odobašića, čije je tijelo pronađeno u grmlju, a potom i Arslana Mujića, Zeničane koji su bili trgovci devizama.

U međuvremenu, poznati su i detalji ovog zločina. Naime, kako saznaje “Avaz”, Caner (Fuat) Taylan nazvao je Arslanovog brata, koji je, također, devizer, da mu zamijeni 55.000 eura.

Međutim, on je poslao Arslana, koji je nazvao i Ramiza Odobašića jer nije sam imao toliki iznos novca. Kada su tamo došli, uslijedio je horor – priča nam prijatelj stradalih.

Suočeni sa klasičnom sačekušom, najprije je otpor pružio Odobašić, koji je ubijen na licu mjesta, a potom, tvrdi naš izvor, bačen u grmlje.

Potom su ubili Arslana. Posebno je šokantno da su ubijeni poznavali osumnjičenog ubojicu iz Turske, s obzirom na to da je imao fast-food na ulazu u pijacu.

Ranije je, također, mijenjao novac kod uličnih devizera, međutim, niko nije mogao ni naslutiti da bi mogao isplanirati nešto ovakvo i počiniti dvostruko ubojstvo.

Izvor: avaz.ba

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *