Izetbegović: Migranti nisu bošnjačko pitanje, sada će doći do distribucije u dijelovima gdje žive Srbi i Hrvati

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović je nakon sastanka Predsjedništvo ove stranke govorio i o migrantskoj krizi u BiH navodeći da to nije samo pitanje Bošnjaka i da se tim problemom ne može baviti samo jedan ministar.
Izetbegović je rekao da je inače poznat da kritike trpe one koji najviše rade, poput Selme Cikotića, ministra sigurnosti BiH.

Bez efektivnih kontrola i oružanih snaga na granici BiH, Izetbegović je stava da će jako teško biti odrediti kvote, odnosno, dozvoljeni broj migranata koji mogu ući na naše područje, piše Klix.ba.

“To će biti teško odrediti jer nećemo mi odrediti kvote već će uraditi taj pritisak na granicama. Mislim da će ih s proljećem biti mnogo više jer ih je hladnoća u nekoj mjeri zaustavljanja. Da li migranti postave muslimansko pitanje ako nisu dobrodošli u RS-u i mjestima sa hrvatskim stanovništvom? To je jedna rasistička anomalija jer ti ljudi prođu kroz Srbiju pa ih niko ne odvodi u Sandžak gdje su muslimani. Tada je zaista teško riješiti ako je to samo bošnjačko pitanje i treba raditi samo jedan ministar Mislim da su takvi bili i pokušaji EU, ali smo se tome oduprli i sada će doći do distribucije u dijelovima gdje žive i Srbi i Hrvati “, poručio je Izetbegović.

Borak.info

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *