NJEMAČKA POLICIJA PREKINULA MISU SA 100 LJUDI: Nitko nije nosio masku niti držao distancu

Policija je u priopćenju navela da su na mjesto događaja vrlo brzo stigle brojne policijske snage te da je na misi zatečeno 88 odraslih osoba i desetero djece

Njemačka policija prekinula je veliko bogoslužje u Essenu koje se odvijalo u četvrtak navečer. Policija je prekinula misu zbog nepridržavanja epidemioloških mjera.

Na svojim internetskim stranicama policija je objavila da su službenici došli oko 20 sati pred zgradu u Altenessenu, gradskoj četvrti na sjeveru grada.

Napisali su da je jedna osoba pozvala policiju u 19:47 sati te prijavila da se u crkvi okupio veći broj ljudi. Policija je u priopćenju navela da su na mjesto događaja vrlo brzo stigle brojne policijske snage te da je na misi zatečeno 88 odraslih osoba i desetero djece.

“Nitko od okupljenih vjernika nije nosio propisanu zaštitnu masku niti se držao propisanog minimalnog razmaka. Nisu vodili ni popis sudionika mise koji bi kasnije mogao poslužiti za praćenje kontakata.

Zbog masovnog kršenja odredbi o zaštiti od Covida, misa je odmah prekinuta. Gotovo je 100 sudionika odvedeno iz crkve te je njihov identitet utvrđen”, napisala je policija iz Essena.

Odrasli koji su zatečeni na misi dobit će prijave nadležnim pravosudnim tijelima te će za njih biti predviđene novčane kazne, piše net.hr.

Borak.info

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *