Vijest koja je potresla regiju: Preminuo Đorđe Balašević

Omiljeni regionalni pjevač, preminuo je u 68-godini života. Prije nekoliko dana primljen je na liječenje na Infektivnu kliniku u Beogradu zbog obostrane upale pluća, ali se dobro osjećao i nije imao znatnije tegobe. Vijest o odlasku glazbene legende za srpske medije potvrdila je njegova kćer Beba Balašević.

Jedan od najvećih regionalnih kantautora, naime, prije desetak dana je imao tegobe slične onima koje izaziva koronavirus, ali se liječniku javio tek kad su se oni pogoršali. Par dana nakon hospitalizacije stigle su lijepe vijesti da se osjećao dobro i da se nije žalio na tegobe.

Liječnici su poduzeli sve neophodne mjere liječenja, no do značajnijeg poboljšanja nije došlo. U petak popodne mu se stanje dodatno pogoršalo usjijed ranijih kroničnih zdravstvenih problema, javljaju srpski mediji, a Beba Balašević potvrdila je tužnu vijest za B92.

Podsjetimo, Đorđe Balašević 2019. godine u studenom doživio je infarkt te su mu tada ugrađeni stentovi. Zbog toga je popularni Novosađanin otkazao neke koncerte te se posvetio – zdravlju. ‘Hvala svima na porukama podrške i lijepim mislima. Tata je dobro’, kratko je tada poručila njegova kći Jovana.

Đorđe Balašević rodio se 11. ožujka 1953. godine u Novom Sadu. U srednjoj školi htio je postati nogometaš, no ipak je prevladala ljubav prema glazbi.Bio je član grupa Žetva i Rani mraz, a 1982. godine je započeo solo karijeru. Objavio je 12 albuma. Iza njega je nekoliko televizijskih serija, za koje je pisao i glazbu. Singl ‘Računajte na nas’, iz razdoblja dok je bio član grupe Rani mraza postigao je veliku popularnost u bivšoj državi. Godine 1979. osvaja prvo mjesto na Splitskom festivalu s pjesmom ‘Panonski mornar’ i tada zapravo počinje Balaševićevo razdoblje. 1982. godine napušta grupu i počinje samostalnu pjevačku karijeru. Ostao je omiljen do današnjih dana u cijeloj regiji, a gotovosve njegove skladbe postale su svevremenske, prenosi tportal.

Bio je u sretnom braku sa suprugom Oliverom kojoj je posvetio i mnoge pjesme, a imali su troje djece: sina Aleksu te kćeri Jovanu i Jelenu. Balašević je preminuo tri mjeseca prije 68. rođendana.

Borak.info

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *