Pavičić Vukičević opozvala odluku o nošenju maski na otvorenom u gradu Zagrebu

Stožer grada Zagreba najavio je danas kako će tražiti strože epidemiološke mjere zbog velikog broja novooboljelih.

Zamjenica gradonačelnika koja obnaša dužnost gradonačelnika Grada Zagreba Jelena Pavičić Vukičević kazala je na današnjoj presici na mediji kako je preuzela vođenje stožera civilne zaštite grada Zagreba, te da je opozvala odluku o nošenju maski na otvorenom.  Podsjećamo, stožer grada Zagreba najavio je danas ujutro kako će tražiti strože epidemiološke mjere s ciljem suzbijanja zaraze, među kojima je bilo i uvođenje nošenja maski na otvorenom. 

– Moram vas izvijestiti da od danas preuzimam vođenje stožera civilne zaštite grada Zagreba. Žao mi je što je došlo do uznemiravanja Zagrepčana prijedlogom da se uvede obveza nošenja maski na otvorenom. Odlučila sam preuzeti upravljanje civilnom zaštitom i sukladno tome izmijenila sam spomenuti prijedlog upućen Nacionalnom stožeru civilne zaštite – kazala je i dodala:. Nisam za obvezno nošenje medicinskih maski na otvorenom. Moram reći da epidemiološka situacija u Hrvatskoj i u Zagrebu nije dobra. Tijekom jučerašnjeg dana na području grada 451 osoba je dijagnosticirana s virusom COVID-19. 

Pozvala je građane da se paze i pridržavaju epidemioloških mjera. 

– Brojke rastu. One se moraju staviti pod kontrolu i to zahtjeva od svih nas pojačanu kontrolu. Kao najodgovornija osoba u Gradu, smatram da je moja dužnost opozvati odluku nošenja maski na otvorenom. Pozivam građane da se pridržavaju epidemioloških mjera. Svatko od nas to može učiniti. 

Najavila je i kako će održati sastanak stožera civilne zaštite grada Zagreba u novom sastavu, piše Večenji list.

Borak.info

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.