USKRSNI BLAGDANI U NJEMAČKOJ: Kako će stanovnici provesti Uskrs, hoće li otići na misu, poštovati mjere…

Rezultati ankete koju je proveo Institut za društvena istraživanja i statističke analize Forsa pokazali su kako svaki treći stanovnik Njemačke ne želi promijeniti svoje planove za uskrsne blagdane.

Prema rezultatima istraživanja Forse nakon Uskrsa moglo bi doći do povećanja broja novozaraženih koronavirusom jer svaka treća osoba ne razmišlja o promjeni uskrsnih planova zbog trenutačnih ograničenja.

Otprilike polovica ispitanika planira sastanak izvan vlastitog kućanstva, ali samo 41 posto njih želi se prethodno testirati na koronu kako ne bi zarazili nikoga virusom.

Uskrs: Svaka deseta osoba želi se sastati s prijateljima i poznanicima

Zaposlenici Forse su stanovnike Njemačke pitali hoće li trenutačne mjere u borbi protiv pandemije utjecati na njihove uskrsne planove. Čak 68 posto ispitanih odgovorilo je “da”.  Otprilike polovica (51 posto) kaže da Uskrs žele provesti sami ili s članovima vlastitog kućanstva. 41 posto planira posjetiti i rodbinu. Otprilike svaka deseta osoba želi pozvati prijatelje i poznanike.

Većina stanovnika Njemačke (55 posto) ni ove godine ne želi darivati za ​​Uskrs. A oni koji žele nešto darovati, na dar potroši manje od 50 eura.

Crkvene službe na Uskrs: Otprilike 90 posto ispitanika ne želi ići u crkvu

Tek svaki deseti ispitanik želi ići u crkvu na jedan od uskrsnih blagdana ove godine, ako je to moguće. Velika većina (89 posto) to ne namjerava učiniti. Čak i među katolicima, samo manjina (21 posto) namjerava otići na crkvenu službu. Među protestantima, 14 posto ne želi otići u crkvu, piše Fenix-magazin.

Otprilike dvije trećine svih ispitanika izjasnilo se protiv odlaska u crkvu. Prema mišljenju 28 posto ispitanika želi ptići na misu za jedan od uskrsnih blagdana.

Borak.info

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.