Uskrs donosi povijesnu promjenu vremena! Zahlađenje i do -10 moguće je i u BiH

Ovaj Uskrs stiže nam vrlo dramatična promjena vremena. Povijesna arktička hladna fronta prvo će pogoditi Veliku Britaniju i Irsku, a zatim će se proširiti prema srednjoj Europi i Sredozemlju već početkom sljedećeg tjedna. U utorak se oko Alpa i Balkana očekuje masivni snijeg s mećavama, praćen velikim mrazovima.

Ožujak je završio velikim zatopljenjem, no sada dolazi značajna promjena u cijeloj Europi koju će hladna fronta pogoditi upravo za uskrsne blagdane. A to uključuje i balkanski poluotok, piše Severe Weather Europe.

Vrlo vjerojatnim se čini i da će arktička hladna fronta biti toliko intenzivna da će u nekim dijelovima Europe ući u povijest. Kako inače u ovo vrijeme ulazimo u toplije dane, ova hladna fronta nije ništa dobro već vrlo opasan događaj za osjetljivu vegetaciju.

Postoji mogućnost da temperature u nekim regijama dostignu i -5 ° C ili čak 10 ispod nule. Hladna fronta započinje u subotu nad Grenlandom i Islandom, a u ponedjeljak se širi zapadnom Europom, no već se u utorak očekuje na balkanskom poluotoku. Trenutna eksplozija hladnoće je u istočnoj polovici SAD-a no završava se ovog vikenda, a tada će sljedeći na udaru biti europski kontinent, prenosi Hercegovina.in.

Ispod prosječne temperature tako se očekuju na cijelom Balkanu, a prognozira se i veliki snijeg u Italiji, Sloveniji, ali i Hrvatskoj, koji se očekuje u utorak. Temperature -10 ° C bit će moguće na sjevernom Balkanu u četvrtak ujutro, potencijalno još niže prema jugu kroz dijelove Hrvatske, BiH i Crne Gore.

Borak.info

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.