Ministarstvo i HZJZ: Stižu e-mailovi s terminima za masovno cijepljenje u Zagrebu

GRAĐANIMA Zagreba koji su se prijavili za cijepljenje protiv covida-19 počeli su e-mailom dolaziti termini za cijepljenje na Zagrebačkom velesajmu koje počinje u manjem opsegu 6. travnja, a većim intenzitetom 7. travnja, poručili su iz Ministarstva zdravstva, HZJZ-a i Nastavnog zavoda Andrija Štampar. Putem središnjeg registra cijepise.zdravlje.hr za raniji, testni termin 6. travnja pozvano je 300 prijavljenih građana, a za 7. travnja 1500 građana s daljnjim povećanjem kapaciteta na masovnom punktu. Riječ je cijepljenju građana starije životne dobi i građana s kroničnim bolestima koje uvećavaju rizik za teže oblike bolesti.

Građanima glavnog grada Hrvatske dolaze na njihove adrese elektronske pošte poruke s terminom za cijepljenje protiv covida-19 koje organizira zagrebački Nastavni zavod za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar. Riječ je o masovnom cijepljenju građana starije životne dobi i građana s kroničnim bolestima koje počinje u manjem opsegu u utorak, 6. travnja na Zagrebačkom velesajmu, kako bi se dodatno testirali svi elementi te osigurala nesmetana provedba masovnog cijepljenja većim intenzitetom od 7. travnja.

Svi građani koji su se do sada prijavili za cijepljenje protiv covida-19 na središnji registar cijepise.zdravlje.hr telefonskim putem pozivnog centra ili preko liječnika obiteljske medicine, bit će obaviješteni o predviđenom vremenu cijepljenja, sukladno epidemiološkim kriterijima te raspoloživom cjepivu jednog od triju proizvođača koji su registrirani u Europskoj uniji.

Ako se građanka ili građanin koji je dobio termin cijepljenja iz objektivnih ili nekih drugih razloga ne može ili ne želi cijepiti, o tome može obavijestiti pozivni centar 0800 0011 čime omogućuje cijepljenje raspoloživim cjepivom drugim osobama s liste prijavljenih.

foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.